Dimarts, 14 de juny del 2016 | 12:07
Editorial · Política catalana
Això d'Espanya cansa
Als dos milions de catalans que estan involucrats en el Procés, cada dia els cansa més la política espanyola. S'hi senten més lluny i creuen que no hi ha res a fer ni amb l'Espanya de Rajoy ni, fins i tot, amb una possible Espanya progressista.
Opinió · Política catalana
Ara (altra vegada) un referèndum?
Marc Costa
Advocat i politòleg
Som un país particular on els pactes muten i on ensopegar és boníssim perquè és senyal que ens movem. Després del fracàs en l'aprovació dels pressupostos que ens havien de portar a la independència del nostre país per no ser suficientment trencadors (?), ara ens han col·locat al bell mig de l'arena política catalana el referèndum unilateral d'independència, el ja famós RUI per als amics sobiranistes.

 ·
Notícia · Política catalana
Puigdemont i ERC possibilitarien el referèndum unilateral
El president de la Generalitat i ERC coincideixen en la inclusió d'un hipotètic referèndum unilateral d'independència (RUI) en el full del ruta del Procés que el president Puigdemont vol lligar a la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el proper mes de setembre.
 ·
Notícia · Política catalana
L'ANC vol una Diada descentralitzada al territori
La comissió de mobilització de l'ANC encarregada d'organitzar els actes de la Diada planteja concentracions a Barcelona, Lleida, Tarragona, Salt i Berga per celebrar, per primer cop, una manifestació descentralitzada. La proposta s'ha d'acabar de decidir la setmana vinent.
 ·
Notícia · Política catalana
Carbonell: "Els empresaris no tenen por de la independència perquè per sobre de tot són demòcrates".
En una entrevista a L'Econòmic, el president de FemCat, Ramon Carbonell, remarca que l'objectiu de FemCat és fer que l'empresa catalana sigui competitiva per tenir un país dels més avançats del món.

Opinió · Política catalana
Perquè la CUP torni a ser la CUP
Bernat Gimeno
Periodista
La CUP-Crida Constituent ha tornat a posar de manifest la seva divisió interna en la votació sobre la retirada o no de l'esmena a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat. Una reunió que no està exempta de polèmiques. Fonts coneixedores de la negociació asseguren que el procés no ha respectat la lliure opinió de la militància cupaire.
 ·
La fotografia · Societat civil
La Junta Directiva d'Ã’mnium Cultual es reuneix amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell
Una àmplia representació de la Junta Directiva d'Òmnium Cultural, encapçalada pel president, Jordi Cuixart, ha participat en l'audiència que s'ha mantingut al Parlament de Catalunya amb la presidenta, Carme Forcadell.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Espada: "Un full de ruta renovat"
En un article al Punt Avui Ferran Espada afirma que "Els darrers esdeveniments han col·lapsat el sistema polític català, la qual cosa no s'ha de confondre amb el final del procés per a la constitució d'un estat independent".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Aragay: "Teoria Generacional de la Independència (TGI)"
En un article a l'Ara el periodista Ignasi Aragay ens explica que "Inspirat en la matemàtica de la història d'Alexandre Deulofeu, he seqüenciat l'evolució de la societat catalana dels darrers dos-cents anys, des del punt de vista de la progressiva presa de consciència nacional, que ens portaria des de la Renaixença a la independència"
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí