Dimarts, 5 de juliol del 2016 | 14:05
Opinió · Política catalana
Proclamació d'Independència, Referèndum i Mandat democràtic
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Com pot aconseguir el Parlament de Catalunya la convocatòria d'un referèndum sobre la independència que sigui vinculant per a l'Estat espanyol i la comunitat internacional? Aquesta és la pregunta clau que els promotors actuals del RUI o del RI no saben ni poden respondre.
 ·
La fotografia · Internacional
El Govern ret homenatge als voluntaris catalans de la Primera Guerra Mundial a Belloy en Santerre
Ahir el conseller Romeva va assistir en representació del Govern català  a l'acte homenatge que es va fer a Belloy en Santerre  als voluntaris catalans que  van participar i perdre la vida a la Batalla de Somme assegurant que la seva participació "ens recorda que, com a poble, sempre hem mirat Europa i el món. Mai no ens hem sentit aliens ni als seus progressos, ni a les seves vicissituds".
 ·
Notícia · Política catalana
Germà Gordó apostaria ara per posposar el congrés de CDC
En una entrevista amb l'ACN, l' exconseller i impulsor de Nova Convergència, Germà Gordó, s'ha mostrat partidari de revisar si fora bo ajornar el proper congrés de CDC per la proximitat d'aquest amb les eleccions del 26-J. Argumenta Gordó que  molta gent que li ha  expressat els seus dubtes sobre el calendari i
 ·
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
El Punt Avui encadena quatre anys de beneficis
Per quart any consecutiu i després de quatre anys amb resultats negatius Hermes Comunicacions ha tancat l'exercici (2015) amb uns beneficis de 129.000 euros abans d'impostos, una reducció del 58% respecte als assolits l'any anterior que van arribar als 309.150 euros. El balanç va ser aprovat la setmana passada per la seva junta d'accionistes.
Opinió · Política catalana
L'atur problema global,solucions locals
Marc Castells i Berzosa
Vicepresident segon i president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona
L'atur és la principal problemàtica a la que ens enfrontem els responsables polítics que estem més a prop de la ciutadania en l'actualitat. És la ferida sagnant que cal disminuir, frenar, pal·liar els seus efectes socials i treballar la seva prevenció perquè, en un futur, es disposin de les eines necessàries perquè no broti amb tanta crueltat com aquests darrers anys.

 ·
Recull de premsa · Política catalana
Riera: "Marxem el més aviat possible"
En un article al Punt Avui el periodista, Miquel Riera, es mostra escandalitzat pel fet que, d'una banda, el ministre Fernández Díaz no haurà ni de donar explicacions i per l'altra, que Mas, Ortega i Rigau aniran a judici pel 9-N "És a dir, mentre un ministre espanyol i, literalment, un traïdor al mandat del Parlament de Catalunya s'estalviaran el jutjat –un fet que seria
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Fernàndez: "L'anomalia espanyola creix i ens dóna nou argumentari infinit per seguir marxant"
En un article a l'Ara David Fernàndez assegura que "Des del mateix moment en què aquest país va decidir obrir un procés democràtic cap a la plena llibertat, l'Estat va engegar ipso facto un contraprocés autoritari, de tuf inquisitorial i rivet demofòbic".
 ·
Entrevista · Nació Digital
El director general i el comissari cap dels Mossos van ser recomanats per De Alfonso
Miquel Sellarès
Periodista
Miquel Sellarès és president del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC) i editor de Tribuna.cat. Expert en temes de cossos policials, va ser director general de Seguretat Ciutadana amb Jordi Pujol i secretari de Comunicació de la Generalitat amb Pasqual Maragall. Home transversal des dels anys de l'Assemblea de Catalunya, parla clar i es mostra crític amb el que ell considera una manca de sentit d'estat a Catalunya.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí