Dimecres, 23 de novembre del 2016 | 11:30
Opinió · Política
Caricatura de l'estat de dret
Fèlix Martí
Filòsof
Un dels arguments més utilitzats pels unionistes per desacreditar les raons dels independentistes és insistir que no hi pot haver democràcia si no es respecten les lleis. Afirmen que Espanya és un estat de dret i que objectar les lleis establertes significa allunyar-se de les convencions democràtiques.
Opinió · Política
Les lleis immutables (o no)
Xavier Ginesta
Periodista i professor del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya
Tot apunta que el debat de pressupostos tornarà a posar el Procés a prova. O, més ben dit, el processisme. De fet, és bo que el propi independentisme es comenci a adonar que, massa vegades, vivim encallats en el debat del "com" –el processisme– i pensem poc en la realpolitik que hi ha en el backstage d'aquest camí que s'està fent tant muntanya amunt.

 ·
Notícia · Política
El Congrés envia Homs a un judici polític pel 9-N
Després d'un debat a porta tancada, el Congrés ha retirat l'aforament al cap de files del PDECat, Francesc Homs, fet que permetrà al Tribunal Suprem encetar el procés per jutjar el diputat i exconseller de la Presidència pel seu paper actiu en l'organització del procés participatiu del 9-N.
 ·
Notícia · Llengua
Presentació d'un manifest a favor del doblatge en català
Ahir a la tarda a l'auditori del Campus de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra es va fer la presentació del Manifest en favor del doblatge en català que ha estat signat per 72 personalitats del món de la cultura.Entre els signants, hi trobem els  escriptors Jaume Cabré, Isabel-Clara Simó, Biel Mesquida, Maria Barbal i Julià de Jòdar;
 ·
Notícia · Cultura
S'inaugura al Palau Robert l'exposició "El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna"
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont,  ha presidit la inauguració de l'exposició "El Celler de Can Roca, de la Terra a la LLuna". Per Puigdemont  "el que ha passat en aquests 30 anys a la gastronomia catalana ha estat una veritable revolució" que s'ha donat  perquè "hi ha hagut gent que va decidir no conformar-se ni resignar-se, sinó fer un canvi cultural profund".
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Puigdemont-Junqueras: Ja cal que estigueu preparats !
L'equip format pel president de la Generalitat Carles Puigdemont i el seu vicepresident, Oriol Junqueras, és tot un èxit.  Ambdós han representat  un canvi d'estil  i són percebuts com a persones clares i transparents i amb un irreductible perfil independentista.
 ·
Recull de premsa · Política
Cardús:"Certament, no hi ha divisió quan el poble no és consultat i quan les decisions les pren el dictador o el monarca de torn en nom de tothom."
En un article a l'Ara Salvador Cardús en relació als resultats de les elecccios nord-americanes ens diu "han portat alguns analistes a parlar d'una societat profundament dividida. Els vots, segons l'últim recompte, donen un 47,8% a Clinton i un 47,5% a Trump.
 ·
Recull de premsa · Política
Xirgu: "Operación diálogo"
En un article al Punt Avui Xevi Xirgu afirma que "ara baixa l'Operación Diálogo. I baixa amb la connivència de tots els mitjans de comunicació d'allà (i de la immensa majoria dels d'aquí, tot sigui dit), amb tots els altaveus predisposats a magnificar-lo, i amb la complicitat (i ara perdonin-me l'expressió) de tots els porucs i cagadubtes d'aquí,
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "Ets indepe i no ho saps"
En un article a l'Ara Toni Soler afirma respecte els resultats de l'última enquesta del CEO que "aquesta configura un escenari diabòlic: 44,9 a favor, 45,1 en contra. Almenys ja ningú no gosa parlar de suflé. Però he d'admetre que la dada em decep una mica. Després del que ha passat a Espanya en l'últim any esperava una carretada de nous independentistes
 ·
Recull de premsa · Política
Culla: "El comodí populista"
En un article al País Joan B. Culla afirma que "El que té de bo —o de dolent— invocar el populisme és que es tracta d'un dels conceptes més polisèmics, gasosos i ambigus dels que utilitzen la ciència política i la historiografia"
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí