Dimarts, 27 de desembre del 2016 | 14:01
Opinió · Política catalana
Unilateralitats i referèndums
Isidor Marí
Sociolingüista
És ben estrany que en el debat polític les veus institucionals catalanes hagin perdut de vista l'origen del conflicte actual entre Catalunya i l'Estat espanyol, i es limitin a parlar de la necessitat de fer un referèndum, preferiblement acordat, per conèixer quins és la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya sobre el seu futur.

Opinió · Política
El TC; àlies el "Catalunya exprés"
Mònica Sellarès
A mi  que tinc claríssim que  el Tribunal Constitucional és un tribunal totalment polititzat, i que fa anys que penso que ha perdut tota mena de credibilitat democràtica,  no em va sorprendre  que aquest  suspengués, ahir,  les ponències parlamentàries de les tres lleis de desconnexió alhora que estimava parcialment el recurs del govern espanyol i tombava,
 ·
La fotografia · Política catalana
El Pacte Nacional pel Referèndum neix amb una gran transversalitat
La reunió convocada pel president de la Generalitat amb agents polítics, econòmics, socials i institucionals  al Parlament ha acordat crear el pacte, que persegueix fer el referèndum "de manera acordada amb l'Estat espanyol" i buscar suports a nivell internacional per la demanda catalana.

 ·
La fotografia · Política catalana
Ofrena floral de la Mesa del Parlament a la tomba de Francesc Macià
La mesa, encapçalada per la presidenta, Carme Forcadell, ha fet aquest matí la tradicional ofrena a la tomba de Francesc Macià, mort avui fa vuitanta-tres anys.
 ·
Notícia · Política catalana
Puigdemont: "Som deutors de les idees de Francesc Macià: coratge, esperança i llibertat"
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del vicepresident i diversos membres del Govern, ha fet, aquest matí, l'ofrena floral davant la tomba de Francesc Macià. Puigdemont  ha assegurat que  els país "és deutor de les idees i actituds de Francesc Macià: coratge, esperança i llibertat".



 ·
Notícia · Política catalana
'Sempre respectarem la legalitat que és fruit de la democràcia i del nostre Parlament'.
El vicepresident del Govern i president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha presidit aquest diumenge la delegació del partit que ha homenatjat el president Francesc Macià el dia del 83è aniversari de la seva mort. 'Macià va ser capaç de sumar i sintetitzar en el seu discurs i en el partit que va liderar els objectius que s'havia plantejat:
 ·
Notícia · Política catalana
Pascal: "La plenitud moral dels demòcrates és poder votar en un referèndum"
A l'homenatge al president Macià, la coordinadora general del Partit Demòcrata ha assegurat que "la unitat política demostrada a la cimera del referèndum ens ha de portar a aconseguir l'objectiu de la llibertat"
 ·
Recull de premsa · Política
Culla:"Un ministre a Pedralbes"
En un article al País Joan B. Culla fa un repàs de la carrera política  d'Eduard Tarragona i Corbella i per fer esment que aquest  "va demanar  per a Catalunya "el reconeixement exprés de la seva personalitat històrica" i que afirmava que " la qüestió catalana es resoldria si el règim instal·lés "un ministre a Pedralbes" durant el tardofranquisme.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí