Dijous, 16 de febrer del 2017 | 15:19
Opinió · Política
L'arnada glòria de Rajoy
Fèlix Martí
Filòsof
El recent congrés del Partit Popular ha ratificat la presidència de Mariano Rajoy al partit i ha celebrat la seva negativa a dialogar amb Catalunya. Probablement el govern Rajoy ja prepara noves mesures repressives per impedir el procés independentista.
 ·
Crònica · Afers religiosos
El fet religiós en la Catalunya independent
El document "El fet religiós en la Catalunya del futur. Drets humans, reconeixement i cooperació" planteja aquesta qüestió pensant en qualsevol situació en que es trobi la societat catalana, des d'una reforma constitucional a la d'un estat independent.
Opinió · Política catalana
Deixem-nos d'eufemismes propis de poble, encara, colonitzat
Humbert Roma
Periodista
En un recent article sobre el procés cap a la República Catalana que estem vivint, un opinador –David Miró, al diari "Ara" (31-1-17)– titulava "Objectiu: passar d'autonomia a colònia". Feia referència al que succeïria,
 ·
Notícia · Política
ERC demana a la Comissió Europea que actuï perquè la prioritat del Corredor Mediterrani no sigui fer obres a Madrid
Els eurodiputats d'Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han enviat  una pregunta parlamentària a la Comissió Europea demanant-li si actuarà perquè la prioritat de la inversió en el Corredor Mediterrani no sigui fer obres a Madrid.
 ·
Notícia · Política catalana
Puigdemont: "Em preocupa el flirteig constant de l'Estat amb els confins de les costures democràtiques"
El cap del Govern s'ha referit amb aquestes paraules a "l'apel·lació a l'article 155 de la Constitució, de vegades frivolitzant o festejant amb l'ús de la força, o al fet de menystenir la Generalitat com a institució, que representa el conjunt dels catalans de manera tan recurrent".
Opinió · Política catalana
Preparem la resistència gandhiana
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Fa uns dies  Mariano Rajoy ha considerat  la independència de Catalunya com una amputació dolorosa. Per tant, aplicarà el pla que Cayetana Àlvarez de Toledo, XIII marquesa de Casa Fuerte i exdiputada del PP anticipava en l'article "Atengase el que atente" publicat al diari el Mundo el passat 6 de febrer. En reprodueixo una síntesi de la seqüència:

Opinió · Política catalana
Judici al procés d'independència
Jaume Marfany
Filòleg
Fa unes hores que Jesús Maria Barrientos, president del tribunal que ha estat jutjant el president Mas ,la vicepresident Ortega i la consellera Rigau, ha llençat la darrera frase d'aquest judici: "Vist per a sentència".

 ·
Recull de premsa · Societat civil
Batista: "Ã’mnium, la bellesa multada"
En un article a l'Ara Antoni Batista afirma que "El franquisme es pensava que havia anorreat la cultura catalana, que l'havia segada prou arran per poder neutralitzar els versos de l'himne que també havia prohibit. Van proscriure el català amb el paroxisme feixista de fer delinquir una llengua. Van purgar els mestres que l'ensenyaven.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "No hi ha marxa enrere"
En un article a la Vaguardia Salvador Cardús  afirma que "El judici de la setmana passada a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau ha tornat a posar de manifest –amb més duresa que mai– la distància emocional que es construeix entre Espanya i Catalunya des de la majoria de mitjans de comunicació.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí