Dimecres, 19 d'octubre del 2011 | 19:25
Opinió · Economia
Qui pagarà el corredor mediterrani?
Marina Llansana
Filòloga i periodista
Les victòries s'han de celebrar, per petites que siguin, i la decisió de la Comissió Europea de declarar prioritari del Corredor Mediterrani és una victòria que fa 30 anys que esperàvem. Però també s'ha de ser realista i reconèixer que no s'ha aclarit l'interrogant més gran: qui ho pagarà?

 ·
Crònica · Eleccions
CiU i PP es disputen la segona posició a Barcelona
Roger Buch
Politòleg
Segons les enquestes el PP podria obtenir el 20N un bon resultat a Catalunya. Algunes diuen que podria assolir la segona posició per davant de CiU. On seria més fàcil que es donés aquest sorpasso seria a la demarcació de Barcelona.
 ·
Crònica · País Valencià
El corredor ha arribat lent
Si fóra per la dreta política valenciana, el corredor mediterrani mai no hauria figurat a l'agenda de la Generalitat Valenciana. Ha estat l'empresariat, i encara més la societat civil, que n'ha urgit la creació d'aquesta connexió tan necessària alhora que tan marginada per la Unió Europea.
Opinió · Política
Elogi d'un candidat
Fèlix Martí
Expresident de L'Opinió Catalana
A les convocatòries electorals em costa decidir el meu vot. M'atrauen les diverses candidatures que canalitzen la defensa del país i la justícia social, però normalment no em sento  prou satisfet ni amb les persones que he de triar ni amb  les seves propostes.
 ·
Crònica · Internacional
Si el Barça és més que un club, Qatar és més que un emirat
En data recent s'ha parlat molt de l'emirat de Qatar (petita península de 11.437 quilòmetres quadrats dins de la península aràbiga) amb motiu de la seva associació amb el club de futbol Barcelona. Els negocis d'aquest Estat àrab amb el Barça van ser aprovats per l'assemblea de socis del Barça i, per tant, res a dir.
 · Eguiguren no s'ha estat de criticar obertament el Lehendakari Patxi López pel seu paper en el procés de pau.
Eguiguren no s'ha estat de criticar obertament el Lehendakari Patxi López pel seu paper en el procés de pau.
Notícia · Euskal Herria
Eguiguren: "Estic molt cabrejat perquè en aquest procés he trobat molt poca comprensió en el meu partit"
El president del PSE, gran lluitador per assolir la pau a Euskadi, critica durament al seu partit i al Lehendakari Patxi López pel paper que han jugat els socialistes bascos durant l'actual procés: "hem perdut l'oportunitat d'abanderar la pau".
 ·
Notícia · Euskal Herria
"L'absència de l'executiu és el ridícul més gran que ha fet mai un govern basc"
El director del diari Berria, Martxelo Otamendi, critica Patxi López per no assistir a la Conferència Internacional i assegura que "el  nou escenari és irreversible".
 ·
Crònica · Pla de lleida
Aviciat tu!
Ivan Mambrillas
El pare es va enriquir i la família es va lliurar, sense adonar-se'n, a la mol·lície. Gastaven més que no guanyaven ─s'endeutaven─, però no hi patien: els quartos, a casa, entraven amb molta fúria.
 ·
Notícia · Seguretat
Delort i Sellarès, divendres al Col·legi d'Advocats
El proper divendres dia 21, a partir de les 10h, organitzada per la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i el Lliure Exercici de l'Advocacia del Col·legi d'Advocats de Barcelona, es celebra una jornada en que es debatrà sobre "L'actuació policial i els drets fonamentals", i posteriorment, sobre "El model policial català".
 ·
Notícia · Economia
El corredor mediterrani ja és oficialment una prioritat de la Comissió Europea
L'eix ferroviari connectarà el 2030 els ports de Barcelona, Tarragona i València amb Cartagena, Almeria i Algesires
 ·
Notícia · Política
Arnau Queralt, nou cap del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya
El Govern ha aprovat aquest dimarts el nomenament d'Arnau Queralt i Bassa (1975) com a director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS).
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí