Dimecres, 9 de novembre del 2011 | 19:58
 ·
Crònica · País Valencià
11 segons
És el temps que el PSPV-PSOE volia que tingués la coalició Compromís per expressar-se en el debat electoral de cara el 20-N. Una mostra més de la por de la formació del puny i la rosa, que al País Valencià pot patir una davallada encara més feridora que al conjunt de l'estat.
Opinió · Política
Quan l'apel·lació al tradicional vot útil esllangueix
Sergi Sol
Periodista
Totes les enquestes donen majoria absoluta al PP i cada cop més l'electorat percep que serà així, que el PP arrasarà. Aquesta és una circumstància singular. Feia anys i eleccions que no passava, feia anys i panys que ningú no preveia un triomf tan esclatant.
Opinió · Política
Campanya electoral espanyolitzadora
Fèlix Martí
Expresident de L'Opinió Catalana
Els mitjans de comunicació de masses, sense que s'ho proposin expressament, funcionen a Catalunya com agents d'espanyolització pel fet que el sistema mediàtic de referents espanyols és molt més potent que el català.

Editorial
Per Catalunya, voteu el 20-N
El proper 20 de novembre, dia en que va morir al llit el dictador Francisco Franco 36 anys enrere, Espanya ens planteja unes eleccions en les que Catalunya i Euskadi han de donar-li una forta bufetada, trencant el mapa electoral espanyol previst, i presentant davant del món el fet diferencial d'aquestes dues nacions.
 ·
Notícia · Política
La Junta Electoral manté IU i deixa fora ERC del debat a cinc de TVE

Esquerra n'ha quedat exclosa tot i ser el cinquè partit en diputats al Congrés. La Junta ha justificat la seva decisió pel milió de vots del partit de Llamazares.

 ·
Crònica · Pla de lleida
I a més a més, imbècil
Ivan Mambrillas
Un dia vam sentir dir al pare de la catalanística moderna que aquí havíem patit "40 anys d'una dictadura imbècil" i de seguida ens vam capficar en l'opció adjectiva: si un individu, a part d'imbècil, és un criminal abjecte, sens dubte es mereix, com a descriptor preferent, el segon epítet.
 · (Foto: ACN)
(Foto: ACN)
Notícia · Política
Bosch augura que el futur de Catalunya serà "la independència" o "l'extinció"
El líder republicà ha convidat a CiU a iniciar el procés d'autodeterminació si Catalunya "s'estavella" en la demanda del concert econòmic.
 ·
Notícia · Política
Coscubiela reclama que "s'acabin" les donacions anònimes als partits polítics
El candidat d'ICV exigeix un pacte contra la corrupció i aposta per una llei d'accés a la informació, que inclou la modificació d'una llei de referèndums "restrictiva i anacrònica".
 ·
Notícia · Societat civil
La Sala d'acte de l'Arxiu Nacional s'omple per homenatjar Max Cahner
El director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, i el president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, van destacar el paper de Cahner en la construcció nacional de Catalunya.
 ·
Crònica · Internacional
La Mediterrània, ventre tou d'Europa
Toni Reig
Periodista
A finals de l'any passat va iniciar-se a la riba sud de la Mediterrània la "primavera àrab" que ha posat fi a tres règims dictatorials i, tot just s'acabava la guerra de Líbia l'escenari del conflicte ha passat a la riba nord del mateix mar.

 ·
Recull de premsa · Política
Albert Sánchez Piñol: "L'independentisme s'està estenent com l'ecologisme o el feminisme"
Com és possible que a Catalunya cada cop hi hagi més voluntats independentistes i alhora menys diputats independentistes?.
 ·
Recull de premsa · Comunicació
Gifreu: "Algun dia caldrà dir prou a l'ocupació impune del mercat del català per les cadenes espanyoles i en espanyol"
"Si no hi ha espai al mercat català de la televisió per a una privada, no és per culpa del 15% de la quota de TV3", sinó "del 80% de les cadenes espanyoles".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí