Dijous, 1 de desembre del 2011 | 19:33
 ·
Crònica · Política catalana
De Gispert i Montilla o la degradació institucional
El ple del Parlament de Catalunya ha estat marcat aquesta setmana, a més de per la negativa d'Artur Mas a definir les seves aliances malgrat les ofertes del PP i d'ERC, per l'elecció de José Montilla com a senador per designació autonòmica i per la polèmica entre els grups independentistes i la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, d'Unió.
 · No només el PNB i Amaiur demanen a Patxi López que avanci eleccions. El PP i el president del PSE, Jesús Eguiguren, saben que el Lehendakari no podrà esgotar la legislatura.
No només el PNB i Amaiur demanen a Patxi López que avanci eleccions. El PP i el president del PSE, Jesús Eguiguren, saben que el Lehendakari no podrà esgotar la legislatura.
Crònica · Euskal Herria
La pinça
L'abandó de les armes per part d'ETA, que ha situat la política basca en una conjuntura històrica, i els resultats electorals del 20 de novembre, confirmant una vegada més l'hegemonia abertzale a Euskadi malgrat la Llei de partits, obliguen a Patxi López a fer uns equilibris impossibles per evitar l'avançament electoral.

Opinió · Política
Un espanyol sense complexos
Xavier Serrahima
Escriptor
Una vegada confirmada l'hecatombe política de Rodríguez Zapatero, la vella guàrdia del PSOE ha cregut oportú fer evident la seva elegància natural i la seva elevadíssima categoria moral fent llenya de l'arbre caigut.
 ·
TribunaTV · Política
Presentació de la canditatura de Joan Ignasi Elena a la primera secretaria del PSC
El candidat vol que el PSC encapçali el 2014 una "aliança de progrés" entre forces d'esquerra
 ·
Notícia · Illes Balears
"La continuïtat del català a les Balears perilla a curt termini"
"Pràcticament tota la població autòctona de les Illes està bilingüitzada, per tant aquesta inutilització de la nostra llengua ja s'ha donat".
 ·
Notícia · Política
La Mesa del Parlament reprova López Tena per les seves declaracions "impròpies" contra De Gispert
El diputat de SI s'ha referit a De Gispert com a "cosa" que es vesteix de fada i "mamarratxa". En una breu nota, la mesa ha titllat les delaracions de "pejoratives i denigrants".
 ·
Notícia · Política
La censura de De Gispert de 'Espanya ens roba' escalfa el Parlament
La presidenta de la cambra ha intentat prohibir expressions com 'espoli fiscal' satisfent la demanda del diputat de C's Jordi Cañas. López Tena i Bertran han continuat usant l'expressió en les seves intervencions. ERC ha lamentat la censura.
 ·
Notícia · Cultura
Joel Joan roda 'Fènix 1123' perquè "tot el món" conegui el cas de l'Èric Bertran
El cineasta alinea el film en el gènere del cinema polític que denuncia com el poder estigmatitza les idees incòmodes. Àlex Casanovas, Rosa Gàmiz i Nil Cardoner seran els protagonistes del llargmetratge.
 ·
La fotografia
L'Opinió Catalana analitza les infraestructures dels Països Catalans
Aquest 3 de desembre Mateu Turró, Pau Caparrós i Gabriel Vicens, entre d'altres, intervindran a les novenes jornades de l'entitat.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Jorge Fernández Díaz, home del PP a l'Església
Jorge Fernández Díaz és un polític que pot jugar un paper de pont entre el Govern del PP i l'Església Catòlica, fruit de la seva cura amb els sectors dretans del catolicisme espanyol i català i la seva bona relació amb el cardenal Antonio Cañizares.
 ·
Notícia · País Valencià
Escola Valenciana presenta la campanya 'Amics d'Escola Valenciana'
Escola Valenciana ha presentat aquesta setmana la campanya 'Amics d'Escola Valenciana' amb la qual s'ha fet una defensa ferma de l'ensenyament de qualitat en valencià.
 ·
Recull de premsa · Política
Cardús: "És oportunista suggerir que l'increment de CiU és conseqüència del fet que el ciutadà està encantat amb les restriccions pressupostàries"
"La interpretació més forçada és la de la victòria del PP a Espanya. [...] amb només el 32% del cens i un 2% de vots més que el 2008".
 ·
Recull de premsa · Comunicació
Bosch: "Costaria molt d'entendre que la millor idea de Jordi Pujol se la carregués Convergència. I Unió"
"Si el Barça és més que un club, TV3 és la teva. Dos eslògans d'èxit per a dues institucions que, majoritàriament, la gent estima per damunt d'un gol o d'un telenotícies".
 ·
TribunaTV · Política
Mònica Oltra s'encara amb parlamentaris del PP
"Vostè té l'obligació de callar"
TribunaTV · Societat civil
Laura i el país dels valents
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí