Dimarts, 13 de desembre del 2011 | 19:37
 · Artur Mas ha configurat un executiu incorporant independents amb resultats poc satisfactòris
Artur Mas ha configurat un executiu incorporant independents amb resultats poc satisfactòris
Crònica · Política catalana
Consellers independents o polítics de raça
La presència de persones independents a la política és una arma de doble tall. Generalment és valorada com a positiva. Ajuda a obrir la política als ciutadans, l'oxigena, trenca la rutina dels aparells, i aporta experts en matèries sensibles que ajuden a millorar la governabilitat.
 ·
Notícia · Política
El Govern portarà l'Estat als tribunals i comunicarà l'incompliment a Europa
"Això té aires de 'vendetta' contra Catalunya", diu Homs sobre la negativa de Salgado a pagar els 759 milions d'euros. El portaveu afegeix que l'incompliment és un dels fets "més greus de l'època democràtica".
 ·
Crònica · Economia
L'hora de la política, també amb les nostres caixes
El sistema financer català ha fet un gir de 360 graus d'ençà de la crisi de 2008.

Opinió · Política
Espanya no ens paga
Xavier Serrahima
Escriptor
El títol primitiu d'aquest escrit era "Espanya ens roba!", però ens hem afanyat a seguir les tan sensates i lliberals recomanacions de la Molt Honorable Senyora Núria de Gispert, que tanta estima democristiana ha demostrat per la llibertat d'expressió i per l'ús del llenguatge políticament correcte.
 ·
La fotografia · Política
La imatge que va fer caure Camps esdevé una realitat
És la fotografia que ha intentat evitar des que va obrir-se el 'cas dels vestits', però finalment s'ha acomplert. L'expresident de la Generalitat s'ha assegut al banc dels acusats amb el seu somriure histriònic al costat d'un Ricardo Camps abatut. Els dos s'han declarat innocents.
 ·
Notícia · Política
Girona: primera capital de demarcació en unir-se a l'Associació de Municipis per la Independència
El ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat aquesta setmana amb 11 vots a favor, 5 abstencions i 9 en contra la moció presentada per la CUP-Rcat.
 ·
Notícia · Política
Otegi: "Les estratègies militars són inhumanes"
En una entrevista a la Cadena Ser, el dirigent abertzale empresonat afirma que ETA ha "d'adoptar una decisió que passi pel reconeixement" a les víctimes.

 ·
Notícia · Illes Balears
Uns Premis a la tasca a favor del país
Aquesta setmana, a Can Alcover-Espai de Cultura, s'han presentat els guardonats als XXV Premis 31 de Desembre, que l'Obra Cultural Balear (OCB) lliura cada any a persones i entitats que hagin destacat per la seva tasca cívica i a favor de la llengua i la cultura.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
2012: Catalunya presidirà l'EPTA
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
L'any vinent serà un any important per al nostre país en termes tecnològics i científics. Més enllà dels actes i congressos rellevants que se celebren a Catalunya anualment, com és el cas del Mobile World Congress (MWC), el Parlament de Catalunya presidirà la xarxa europea d'assessorament científic i tecnològic als parlaments europeus o el que és el mateix l'European Parliamentary Technology Assesment (EPTA).
 ·
Notícia · Política
De Gispert fa marxa enrere i aixeca la prohibició d'utilitzar l'expressió 'Espanya ens roba' al Parlament
La presidenta ha argumentat que entre les seves funcions no hi ha la de determinar quines expressions poden emprar-se en el debat parlamentari.
 ·
Recull de premsa · Política
Simó: "Donar per fet que Mas s'ha d'entendre amb el PP per la situació econòmica és actuar com una comunitat petita"
"Donar per bo que la situació és difícil i que s'han d'entendre amb el PP és actuar amb mentalitat de regió. Catalunya no ha de tenir aquesta vocació i menys un país dirigit per un partit que es diu nacionalista".
 ·
Recull de premsa
Cardús: "El govern no ajuda a distingir quan retalla per fer eficient el sistema i quan ho fa perquè Espanya ens escanya"
"Hi ha estalvis que s'haurien d'haver fet fins i tot quan creixíem sense control. Però n'hi ha d'altres que [...] per res del món no s'haurien de deslligar del futur nacional".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí