Dijous, 15 de desembre del 2011 | 20:02
 ·
Crònica · Política catalana
El PSC busca refer-se amb una direcció heterogènia
El PSC celebra aquest cap de setmana el seu congrés. Demà mateix aclariran la forma en que s'ha d'escollir el primer secretari. Si es voten en bloc el primer secretari i el president del partit (càrrecs que en l'actualitat ocupen José Montilla i Isidre Molas) i l'executiva, això dificultarà un equip d'integració al capdavant del partit que aglutini totes les sensibilitats.
 ·
Crònica · Afers religiosos
L'Església beneeix la independència
Una entrevista, -sorprenent?-, publicada a "La Vanguardia", confirma que l'Església beneeix la independència quan aquesta és la voluntat dels ciutadans.
 · (Foto: ACN)
(Foto: ACN)
Notícia · Internacional
El conflicte de Catalunya amb l'Estat pels 759 milions d'euros ressona a la 'City'
Una firma d'inversions britànica alerta que l'incompliment de l'Estat en el pagament del fons d'infraestructures pot generar tensions als mercats, mentre que mitjans com 'The Guardian' es fan ressò de la denúncia de la Generalitat a l'Estat.
 ·
Notícia · Política
"Que el Govern faci pagar la festa als incomplidors"
L'oposició critica en bloc la mesura de l'executiu d'Artur Mas, i la portaveu republicana, Anna Simó, reclama que la mesura no recaigui sobre els treballadors públics sinó a l'Estat.
 ·
Notícia · Política
"Si Espanya no paga a Catalunya, Catalunya no paga a Espanya"
El diputat de SI, Uriel Bertran, anuncia que s'ha registrat una declaració institucional que aposta pel "tancament de caixes".
 · Mas-Colell ha deixat de banda la seva calma habitual afirmant que al govern espanyol li
Mas-Colell ha deixat de banda la seva calma habitual afirmant que al govern espanyol li "hauria de caure la cara de vergonya"
Notícia · Política
El Govern ajornarà part de la paga de Nadal als treballadors públics i els pagaments als proveïdors
L'executiu català responsabilitza al govern espanyol de la mesura per no pagar els 759 milions d'euros pactats: "els hauria de caure la cara de vergonya", afirma Mas-Colell. Els sindicats s'oposen a la mesura i denuncien que no els havien informat.
 ·
Notícia · Política
Duran trasllada el "malestar" català pel dèficit fiscal al rei

El líder d'Unió afirma que no hi haurà "acord estable" amb el govern de Rajoy però no descarta pactes "puntuals"

 ·
Notícia · Política
Amaiur demana al rei s'impliqui en el procés de pau al País Basc
El portaveu de la coalició abertzale també li ha comunicat al monarca la intenció de formar grup parlamentari propi.
 ·
Notícia · Política
La Casa de les Llengües es dissol després de l'enretirada de la Generalitat
El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona en l'àmbit de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, ha confirmat aquesta setmana la dissolució de Linguamón - consorci de la Casa de les Llengües de Can Ricart després que la Generalitat, que en finançava la major part, s'hagi enretirat del projecte.
 ·
La fotografia
Més de 6.000 funcionaris col·lapsen la plaça Sant Jaume
Uns 6.500 treballadors del sector públic han secundat la convocatòria dels sindicats CCOO, UGT i IAC a la Plaça Sant Jaume per reivindicar el manteniment de l'actual plantilla de funcionaris.
 ·
Notícia · Política
Tremosa, Junqueras i Romeva denuncien a Europa l'impagament dels 759 milions d'euros
El 'tripartit català' europeu acusa el govern espanyol de "netejar els seus comptes" carregant el dèficit públic a Catalunya. El PSC evita amb excuses sumar-se a la queixa.
 ·
Notícia · Societat civil
Endavant denuncia la repressió contra els quatre independentistes imputats pels aldarulls de la passada Diada de Mallorca
L'organització remarca que els detinguts no van cometre cap dels actes que se'ls imputen i acusa a la policia de passivitat davant les agressions feixistes.
 ·
Recull de premsa · Política
H. L. Bofill: "La inacció, el victimisme estèril i la covardia de la Generalitat ens porten de dret cap a l'abisme"
"La intenció des de Convergència i Unió més aviat continua ancorada en la necessitat de negar el conflicte, de continuar mirant cap a l'altra banda mentre els catalans s'empobreixen i el marge de maniobra de la Generalitat per decidir és cada cop més ínfim".
 ·
Recull de premsa · Comunicació
Marín: "Tenim el repte de consolidar les indústries culturals com un dels vectors de referència d'un nou model econòmic"
"La CCMA ha de continuar exercint de locomotora de les indústries culturals a Catalunya, de manera que l'orientació que prengui serà un factor determinant per al futur de tot el sector".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí