Dimecres, 21 de desembre del 2011 | 19:43
 ·
Crònica · Societat civil
Òmnium, 50 anys de lluita i 10 de renovació
Roger Buch
Politòleg
El reportatge #Omnium50A que es va emetre per TV3 i en  horari de màxima audiència va tenir, almenys a les xarxes socials, un grandíssim ressò. El documental aprofundeix, de manera brillant, en dos moments clau: la fundació i els inicis, d'una banda, i els dos reptes del futur immediat -la sobirania i la proposta d' insubmissió fiscal- de l'altra.
 ·
Crònica · Internacional
Havel va oficiar el funeral per Txecoslovàquia
Toni Reig
Periodista
La recent mort de Vlacav Havel ha permès rememorar la seva lluita per la llibertat i contra la dictadura comunista, i el seu paper com a intel·lectual i creador del  moviment de resistència pacífica Carta 77.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Sobre l'antipujolisme
Entre el pare psuquero nascut als cinquanta i el fill, que també és molt d'esquerres, nat als vuitanta hi ha dos grans diferències: 1) el primer ha arribat a fer exhortacions del tipus cal estar preparats per quan arribi la revolució; 2) el segon no odia Jordi Pujol.
 ·
Notícia · Societat civil
L'ANC es fa gran arribant al centenar d'assemblees constituides
Valls-Alt Camp per la Independència, que va omplir de gom a gom el Teatre Principal en l'acte de la seva presentació, es converteix en l'assemblea territorial número 100 de l'ANC.
 ·
La fotografia · Cultura
El mallorquí Sebastià Alzamora, guanyador en la 61a Nit de Santa Llúcia
El poeta badaloní Marcel Riera ha aconseguit el 53è Premi Carles Riba de poesia per 'Llum d'Irlanda' i el vigatà Ramon Erra, el 14è Premi Mercè Rodoreda per 'La vida per rail'.
 ·
Notícia · Unió europea
El Parlament Europeu vota a favor del federalisme fiscal
Mentre el PP rebutja el pacte fiscal a l'Estat, els populars europeus voten a favor d'una esmena presentada per eurodiputats catalans, bascos, flamencs i escocesos.
 ·
Notícia · País Valencià
Escola Valenciana denuncia retallades injustificades a la promoció del valencià
L'entitat lamenta l'actitud d'ajuntaments com el de Meliana, que han amortitzat la plaça del tècnic de promoció del valencià, o de la Generalitat Valenciana, que ha mermat la figura dels traductors de valencià.
 ·
Notícia · Societat civil
Sant Cugat consolida l'Associació de Municipis per la Independència
Després de la constitució de l'Associació de Municipis per la Independència la passada setmana, ara la ciutat de Sant Cugat, nucli i referent del nacionalisme i el catalanisme en l'àmbit municipal, s'ha unit a la iniciativa.
 ·
Notícia · Política
ERC s'ofereix a CiU com a soci però lliga els pressupostos al pacte fiscal i a una fiscalitat més progressiva
Constata que el 'no' de la federació a la investidura de Rajoy obre un nou escenari de pacte entre nacionalistes i republicans.
 ·
Recull de premsa · Política
"Els èxits de CiU coincideixen amb el retorn de l'eix nacional"
"El problema de CiU és gestionar una realitat accelerada i inestable, que no permet els jocs d'equilibris sinó que demana decisions fermes".
 ·
Notícia · Política
"Busquem la foto dels drets d'Euskal Herria"
El diputat d'Amaiur Xabier Mikel Errekondo diu que Mariano Rajoy i els abertzales estan "condemnats" a entrendre's i avança que faran nous passos endavant.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí