Dimecres, 27 de juny del 2012 | 20:05
Opinió · Societat civil
No som tan estranys
Marta Rovira
Sociòloga
Tants anys que fa que sentim a parlar de la fi del nacionalisme, i tant que el patim. Alguns fins i tot s'ho han cregut. Però és precisament el més antic dels nacionalismes (és a dir, l'espanyol) el que atenalla des de fa segles qualsevol reducte de divergència cultural.
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Els clarobscurs de la política exterior del President Mas
Cal reconèixer que Artur Mas, durant la seva entrevista breu a la CNN a Massachusetts ─així com també a altres mitjans de comunicació internacionals en els darrers mesos─ ha estat el President que desitgem i ha llençat el missatge que volem. Ara anuncien, també, que anirà a París, Berlín i Brussel·les. Cladrà escoltar què diu i caldrà, segurament, donar-li ple suport.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Països Catalans (II)
Ivan Mambrillas
-El catalanisme hegemònic, tocant al projecte, políticament nonat, dels Països Catalans, ha racionalitzat una derrota i la consegüent renúncia.
 ·
Llibres / revistes
El primer pas
 ·
La fotografia · Comunicació
L'independentisme és majoria, segons el CEO
La primera onada del Baròmetre d'estiu del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) ha revelat que més de la meitat dels catalans (51%) votaria a favor de la independència demà mateix en un referèndum.
 ·
Notícia · Societat civil
Més del 50% dels ajuntaments catalans s'adereixen a l'Associació de Municipis per la Independència
La iniciativa endegada per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha assolit aquesta setmana les 475 adhesions. L'Associació s'ha consolidat com l'opció municipalista més sòlida cap a l'Estat propi.
 ·
Notícia · Euskal Herria
Ibarretxe presenta el projecte Lehendakari Agirre Center a San Francisco
Aquest centre està impulsat per diverses universitats i centres de recerca política i el seu objectiu és donar a conèixer internacionalment les experiències i èxits del poble basc en àmbits com l'economia, l'empresa, el desenvolupament sostenible i l'autogovern.
 ·
Notícia · Societat civil
La Marxa per la Independència: un punt d'inflexió per l'alliberament nacional
La primera gran acció de l'ANC s'iniciarà a Lleida el 30 de juny i culminarà a Barcelona en una gran concentració l'Onze de Setembre. La Marxa comptarà amb el suport de personalitats com Lluís Llach.
 ·
Crònica · Política catalana
CiU: dos relats incompatibles
CiU ha fet de l'ambigüitat una de les seves principals armes polítiques. Sense mullar-se massa, la federació ha aconseguit aglutinar electors espanyolistes i electors independentistes. Sota el paraigües de Pujol, aquesta ambigüitat va funcionar, mentre es navegava per les aigües plàcides de l'autonomisme.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí