Dimecres, 19 de setembre del 2012 | 18:27
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Els poderosos i la independència
Després de la històrica manifestació de l'Onze de Setembre, a Catalunya es comença a veure un esdevenidor diferent. La transició democràtica dels anys 70 ha acabat i la societat catalana ─principalment les noves generacions que no van viure el franquisme ni tampoc no tenen les pors i els tics d'aquells moments─, han optat per triar un futur en llibertat, desacomplexadament nacional.
Opinió
El final del catalanisme?
Jordi Muñoz
Politòleg
En un article molt comentat Albert Aixalà, director de la Fundació Rafael Campalans, deia, entre d'altres coses que l'eclosió independentista que s'ha materialitzat en la diada d'aquest any representava el final del catalanisme tal i com l'havíem entés fins ara. I possiblement té raó: el vell consens catalanista, que abraçava tots els partits de tradició democràtica, articulat entorn de la defensa de la identitat nacional, de l'autogovern, de la normalització lingüística i de l'anomenada 'unitat civil' del poble català ha sigut superat per la història.
 ·
Crònica · Pla de lleida
El president Mas ja ho deu saber
Ivan Mambrillas
El president Mas ja deu saber que a molts, en pensar-lo, ens ve a esment aquella arrencada de Palau i Fabre que fa No crec en tu, Senyor, però tinc tanta necessitat de creure en tu...
 ·
Recull de premsa
Vives: "Els nostres fills no entendrien que ara no féssim el que cal fer"
"Ara són ells els que hauran d'acceptar l'evidència: el poble català ha perdut la por. Ells passaran per un procés dolorós, segur, però necessari. Han de madurar. [...] Nosaltres sabem què som i què volem. Ells, no n'estic segur".
 ·
Recull de premsa
Castells: "La revolució nacional a Catalunya serà tranquil·la o no serà"
"Si el Govern i el PSOE segueixen dient no al pacte fiscal, Mas [...] convocarà eleccions que consagraran la desaparició d'un PSC que ja no té C i deixarà el PP atrinxerat en un reducte espanyolista amb horitzó d'extinció generacional".
 ·
Crònica · Política
El ciutadà Juan Carlos i el general Pitarch
Com si fóssim a les acaballes del franquisme, ben bé al segle passat, un general jubilat, Pedro Pitarch, veu impossible la indepenència de Catalunya "por las buenas o por las malas".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí