Dimarts, 25 de setembre del 2012 | 19:53
Opinió
Visca Espanya
Eduard Vallory
Politòleg i periodista
Durant molts anys, els qui hem defensat la idea que Catalunya ha de ser independent d'Espanya hem fet servir, majoritàriament, la paraula 'Espanya' com a equivalent del subjecte que consideràvem que ens oprimia. L'expressió "Espanya ens roba" n'és un bon exemple.
Crònica · Política catalana
Mas enterra la Catalunya autonòmica
Artur Mas ha enterrat la Catalunya autonòmica. Enterrant el pacte fiscal en la línia del concert que pretenia negociar amb Mariano Rajoy el president català ha posat fi al somni de l'encaix, que el catalanisme ha intentat des de fa més d'un segle. Ara ja té clar que ni el PP ni el PSOE estan disposats a atendre la singularitat catalana i que l'únic camí que pot recórrer és el de l'estat propi.
 ·
Notícia
25-N: jornada decisiva
El President ha assegurat que no es tornarà a presentar de nou en cas que s'assoleixin els "objectius nacionals que els ciutadans decideixin". Com era d'esperar, Mas ha apelat al màxim suport en unes jornades a les urnes que apunten a ser les darreres autonòmiques.
Editorial
11-S i 25-N de 2012
Estem obrint un nou període històric de la nostra nació. L'Onze de Setembre de 2012 ha accelerat tot el procés i el President, Artur Mas, ha sabut copsar la força de la gran manifestació de l'11-S i impulsar, alhora, la seva transició nacional.
 ·
Crònica
Martí Gasull, a tocar del somni
Roger Buch
Politòleg
Diumenge rebíem la tràgica notícia de la mort de Martí Gasull a l'Himàlaia. Immediatament els familiars i amics van rebre nombrosíssimes mostres de condol. Provenien de les entitats, de les institucions polítiques i de particulars.
 ·
TribunaTV
#11s2012 Catalunya, nou estat d'Europa
 ·
Crònica · Tecnologia i país
El nostre món és el món
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
Les noves tecnologies ens han canviat molt les coses. A títol individual, òbviament, però pel que fa a les empreses també. Internet i les TIC, en el seu conjunt, han facilitat l'activitat diària de les empreses.
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Llibres / revistes
L'estat 194
 ·
Crònica · Madrid
El problema el té Espanya
L'endemà de la reunió entre el president Mas i Mariano Rajoy és un bon moment per copsar l'estat d'ànim d'Espanya, que de cop ha topat de morros contra una realitat que fins ara no havia volgut veure. Repassar els diaris madrilenys demostra que la resposta madrilenya es mou entre la desesperació, el nerviosisme i els tics autoritaris.
 ·
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí