Dimecres, 26 de setembre del 2012 | 19:12
Opinió
Independència: dins i fora
Miquel Àngel Essomba
Ex-director del Centre UNESCO de Catalunya - Unescocat
Com milions de persones, comparteixo l'aspiració que Catalunya gaudeixi d'un estat propi a partir de 2013. Les eleccions plebiscitàries del 25 de novembre han de ser l'embranzida que enceti aquest camí sense retorn cap a la llibertat col·lectiva.
Opinió
Un esborrany decebedor
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
S'ha publicat a la premsa una resolució del Parlament per al proper debat de política general, suposadament proposada per Convergència i Unió. L'esborrany consta d'una introducció i de cinc punts de resolució, el quart dels quals insta al diàleg amb la comunitat internacional, la Unió Europea i el Govern Espanyol. Davant el mur que representarà el Regne d'Espanya a qualsevol canvi significatiu de l'statu-quo dels darrers 35 anys i a la celebració d'un referèndum d'autodeterminació l'única sortida que té el poble català és la internacionalització de la demanda d'independència que van expressar el milió i mig de persones el passat 11 de setembre.
 ·
Crònica · Pla de lleida
L'independentista filisteu no existeix
Ivan Mambrillas
L'independentista purament pragmàtic no existeix. La massa crítica que avui sosté l'independentisme no és un agregat de separatistes sentimentals, d'una banda, i maximitzadors de la utilitat estrictament racionals, de l'altra.
 ·
La fotografia · Illes Balears
L'OCB torna a denunciar els atacs contra la llengua pròpia
Avui, 26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües, l'Obra Cultural Balear torna a denunciar els atacs del Govern Bauzá (i també del Consell i de l'Ajuntament de Palma) contra la llengua pròpia de Mallorca.
 ·
Notícia
Terribas, Escribano, Roures i Gifreu debaten les claus del futur de la televisió
En un context actualment incert però decididament volcat en l'engrandiment i potenciació de l'espai català de comunicació, la Fundació Escacc i l'Opinió Catalana han organitzat una taula rodona per debatre el futur de la televisió del país.
 ·
Recull de premsa
Villatoro: "Les forces catalanistes han d'acudir juntes en una nova Solidaritat, encapçalada per Mas"
"La fórmula que més ajudaria a garantir l'èxit del procés és que a aquestes eleccions les forces catalanistes partidàries d'un referèndum hi acudissin juntes en una sola candidatura, en una nova Solidaritat".
 ·
Recull de premsa
Ibarretxe: "Espanya ha conclòs que ella és l'única nació"
"La conseqüència que aporta és que les nacions que formen part de l'Estat només tenen dos camins: o accepten el model de convivència que Espanya decideix unilateralment, o no tenen cap altre camí que anar-se'n".
 ·
Crònica · Política catalana
Mas enterra la Catalunya autonòmica
Artur Mas ha enterrat la Catalunya autonòmica. Enterrant el pacte fiscal en la línia del concert que pretenia negociar amb Mariano Rajoy el president català ha posat fi al somni de l'encaix, que el catalanisme ha intentat des de fa més d'un segle.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí