Dijous, 8 de novembre del 2012 | 19:43
Opinió
El govern de les retallades
Xavier Serrahima
Escriptor
El PSC, plenament conscient que la seva miopia política el situa prop del seu pitjor resultat electoral, ha centrat la seva estratègia en la crítica a les retallades que duu a terme el Govern presidit per Artur Mas.
Opinió
President, ara us toca fer de candidat
Miquel Sellarès
Periodista
President Mas: esteu aconseguint que milers i milers de ciutadans sobiranistes que no voten ni votaràn CiU us donin suport i admirin la vostra fermesa i decisió per tal d'aconseguir un Estat propi. Això és un fenomen nou que no és comparable ni amb les millors etapes del President Pujol.
 ·
Notícia
CiU amb majoria absoluta i el Parlament, sobiranista
El Baròmetre de tardor del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) exposa les darreres dades sobre la intenció de vot a Catalunya, les quals indiquen que CiU guanyaria les eleccions amb majoria absoluta, i al Parlament hi hauria fins a 95 diputats favorables a la consulta.
 ·
Crònica · Internacional
La reelecció d'Obama és garantia de progrés
Antoni Reig
Periodista
La continuïtat del president Obama durant quatre anys més a la Casa Blanca és garantia del manteniment de les polítiques socials com la reforma sanitària, una mesura d'un cert revifament econòmic i que evita, en la mesura del possible, noves intervencions militars en qualsevol lloc del món.
 ·
Llibres / revistes
Les quatre cares d'Alfons el Magnànim
 ·
Notícia · Illes Balears
Els deliris antimallorquins de José Ramón Bauzá
La castellanització de les Illes Balears és imparable. En la seva tasca de defensar la llengua i cultura pròpies de les Illes, l'Obra Cutural Balear (OCB) ha denunciat aquesta setmana el deliri antimallorquí del Govern Bauzá, que ara ha dut el líder del Govern de les Illes a fer sortir les Illes Balears de l'Institut Ramon Llull.
 ·
Crònica · Política catalana
Quatre claus electorals per accelerar el procés independentista
Roger Buch
Politòleg
El proper Parlament català pot escriure una de les pàgines més vibrants de la història del nostre país. Els resultats poden desencadenar, molt més aviat del que molts preveien, un procés independentista. La nit del 25 de novembre hi ha quatre claus electorals que poden ser decisives per a l'acceleració d'un procés que serà observat amb lupa per tot el món. La primera és el nivell de participació.
 ·
Crònica
Polèmica política entre dos periodistes religiosos de La Vanguardia
Els dos periodistes de la informació d'afers religiosos de La Vanguardia han mantingut una polèmica política a través del Twitter. Maria Paz López i Oriol Domingo responen a dos tarannàs molt diferents.
 ·
Llibres / revistes
Proclamar la independència
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí