Dimarts, 18 de desembre del 2012 | 18:56
 ·
Notícia · Illes Balears
Manifestació a Palma en defensa de la llengua i l'ensenyament
L'Obra Cultural Balear (OCB) ha fet una crida aquesta setmana a la societat civil balear a participar en una concentració a favor d'un model propi d'ensenyament i en contra la política d'extermini de la llengua del govern Bauzá.
Opinió · Illes Balears
L'afirmació d'un país
Damià Pons
Escriptor
El passat divendres dia 14, l'Obra Cultural Balear (OCB) va celebrar, un any més, la Nit de la Cultura. L'Auditori de Manacor va omplir-se de gom a gom i la fraternitat patriòtica i un estat d'eufòria fonamentat en l'autoconfiança ompliren a vessar la majestuosa sala. L'acte va ser magnífic a tots els nivells: tant els discursos –especialment remarcables els de Jaume Mateu i d'Isidor Marí─ com les actuacions musicals i teatrals.
 ·
Notícia · Llengua
La presència del català a les aules s'estanca durant el 2011
L'ús del català a l'ensenymanet del país s'ha estancat segons un estudi estudi de la xarxa CRUSCAT de l'Institut d'Estudis de Catalunya (IEC), que informa que la llengua pròpia no evoluciona per la gestió a la contra del poder estatal.
 ·
Recull de premsa
Soler: "Junqueras no està disposat a compartir el desgast d'un any complicat sense tenir garantida la recompensa"
"Les pretensions de CiU no són tan forassenyades [...] però Junqueras, poc amic de les sorpreses d'última hora, tem que l'hagin volgut acorralar".
 ·
Recull de premsa
Gordillo: "El dret a decidir no prosperarà si persisteix la sospita de corrupció"
"Si de veritat volen la independència, primer toca fer neteja".
 ·
Recull de premsa
Casas: "Sense un govern fort Mas està condemnat al fracàs"
"O [Mas] accepta les condicions de Junqueras (tibant la relació amb Duran fins a entrar en un terreny de veres desconegut) o ho reenfoca tot plegat, desfigura el seu programa i busca l'acord amb el PSC".
 ·
Recull de premsa
Gifreu: "La gravetat és màxima: mai ningú no s'havia atrevit a proposar-nos esborrar 35 anys d'escola catalana"
"La democràcia a l'espanyola no ha pogut liquidar la voluntat i els sentiments d'un poble que només té una matèria primera de valor incalculable: la llengua".
 ·
Crònica
Catalunya: servir el país des d'Interior
Tres-cents anys de mancances, de no poder gaudir d'estructures d'Estat, d'ésser un país ocupat i de tenir unes forces de seguretat i defensa del país dirigides des de la metròpoli ha creat una societat que a dia d'avui veu alineat el seu pensament sobre les qüestions de defensa i seguretat.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí