Divendres, 21 de desembre del 2012 | 20:20
Crònica · Madrid
On són els demòcrates espanyols?
Ho deia aquesta setmana un destacat diputat d'ERC: més que no pas al PP, la consulta catalana posarà davant del mirall l'esquerra espanyola. I és probable que s'hi reflecteixi una imatge molt lletja. Des dels temps de l'Estatut, el progressisme espanyol s'ha anat enfosquint, empetitint, dretanitzant. Espanyolitzant, en definitiva.
 ·
Crònica · Política catalana
Les oportunitats del moment: independència i democràcia!
Roger Buch
Politòleg
Després del setembre boig va venir la frenada, amb els resultats electorals del 25N. I de nou, ha tornat l'eufòria i la sensació en l'independentisme català que el somni és a tocar. Esquerra i CiU han segellat un pacte que podem considerar del tot històric. Han coincidit alguns elements molt positius per al sobiranisme. El primer és l'acceptació incondicional del lideratge de Mas i Junqueras en els seus respectius partits.
 ·
Notícia
TribunaTV: perspectives pel 2013
TribunaTV ha encetat aquesta setmana una sèrie d'entrevistes a diferents personalitats destacades del món polític, social, cultural i intel·lectual de Catalunya les quals es faran públiques a partir de la propera setmana.
 ·
Llibres / revistes
Què pensa Salvador Cardús
 ·
Crònica · Afers religiosos
Polèmica per les banderes al monestir de Ripoll
La petició de l'ANC (Assemblea Nacional de Catalunya) de penjar una estelada al campanar del monestir de Santa Maria de Ripoll topa amb el veto del bisbe de Vic, Romà Casanova.
Penjar l'estelada pot ser discutible amb l'argument que alguns catalans només s'identifiquen amb la bandera catalana.
Opinió
Cremar les naus
Isidre Palmada
Professor
El ninotaire Toni Batllori resumia la qüestió del pacte de governabilitat pintant un Artur Mas que tibava fort CiU per acostar-la a ERC i un Oriol Junqueras que feia el mateix esforç d'acostament, però en sentit contrari. Les dues sigles eren un bloc massís i pesat, de difícil moviment i sense actitud d'apropament.
 ·
Notícia
Nota informativa de Tribuna.cat
Des de l'Associació Tribuna.cat lamentem haver suspès durant 24 hores, per una reestructuració tècnica, l'edició de les totes les nostres publicacions: Tribuna.cat, TribunaMallorca.cat,CEEC.cat, OpinioCatalana.cat i DebatNacional.cat. Esperem que les causes d'aquesta interrupció no es tornin a repetir i esperem la comprensió de tots els nostres lectors i col·laboradors.
 ·
Notícia
S'ha fet un primer pas
Els dos partits amb més vots i representació al Parlament han fet públic el pacte que vol assegurar que els objectius d'aquesta legislatura podran assolir-se, però ho han fet de la manera habitual, amb poca transparència i sense evidenciar la generositat necessària en moments tan transcendentals com aquests.
 ·
Recull de premsa
Casas: "Després de la manifestació de la Diada van descobrir Mas i ara descobriran també Junqueras"
"El primer gest en seu parlamentària serà ratificar el compromís amb el dret a decidir. A Madrid, PP i PSOE no preveuen altra sobirania que l'espanyola".
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "Hi haurà moltes pressions, més amenaces i molta misèria intel·lectual"
"La ciutadania necessita saber que hi ha un calendari i un compromís ferm. I que les seves expectatives no seran moneda de canvi ni es veuran frustrades".
 ·
Crònica · Pla de lleida
Per què dueu sabates de trescar?
Ivan Mambrillas
L'endemà d'un acord que si no resulta ─aquest sí─ històric, acabarà sent l'origen de milers d'atacs de fetge, parlarem de roba. I direm que mudar-se mai no va ser, per a les classes subalternes d'on venim, un gest de vanitat o ostentació, de voler ser el que no s'era.
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "Ara només hi ha una condició: que CiU i ERC aguantin les andanades que rebran el 2013"
"A partir d'avui veurem de veritat quina és la reacció [...] a l'Estat (on s'intueix que tot el que ha passat fins ara contra Catalunya serà ridícul en funció del que pot passar a partir d'ara), però també a Catalunya, on ens endurem més d'una sorpresa".
 ·
Recull de premsa
Pasqual: "L'enemic de Catalunya no és Unió, per molt fàcil i senzill que resulti caricaturitzar l'home de la testa calba"
"Confondre l'adversari amb l'enemic no és cap bon símptoma per a un país que vol ser un estat".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí