Divendres, 11 de gener del 2013 | 20:55
Opinió
Sobre la proposta de "Declaració de Sobirania"
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
L'any 1981 el pintor Francesc Espriu, secretari general del Front Nacional de Catalunya, va fer la portada del meu llibre La Sobirania Nacional. Aquesta obra va ser la primera en proposar "la via democràtica a la independència" seguint el model del Québec, quan l'independentisme era més un posicionament ideològic que no pas un programa polític.
Crònica · Madrid
Tenim un país valent
Deia Sagarra que un camí és una cosa molt curta de dir, però molt llarga de seguir. Quanta raó. El punt dolç de la nostra història, tocant amb la punta dels dits la nostra llibertat, només es pot entendre com la culminació de segles i segles de patiment, d'avenços i retrocessos. De tot plegat n'hem après i ara el Govern –amb l'impuls d'ERC– ha pres una drecera directa i amb capacitat de sortir-ne victoriosa. Per això a Madrid estan tan nerviosos.
 ·
Notícia · Illes Balears
50 anys de l'OCB: història d'una lluita per la digitat i la llibertat
La proppasada Nit de la Cultura balear 2012 va servir com a trampolí d'un projecte que ha de veure la llum aquest any que just acaba de començar. En la darrera entrega dels Premis 31 de Desembre el president de l'OCB, Jaume Mateu, va avançar la creació d'un documental sobre la història de l'entitat anomenat L'Obra de tots, amb motiu del seu 50è aniversari.
 ·
Recull de premsa
H. L. Bofill: "L'aparell de l'Estat i els còmplices a Catalunya treballaran per diluir la majoria social i política"
"El front d'atac se centrarà a castigar l'estament polític sobiranista [...]. No sols es tractarà d'esbombar denúncies sobre casos de corrupció reals, amb alguns indicis, o directament inventats sinó que es promourà la conspiració i la lluita interna dins de CiU".
 ·
Llibres / revistes
Culpable
 ·
Recull de premsa
Montoto: "Promoure la integració és la millor eina contra el jihadisme"
"Catalunya és el lloc de l'Estat on més jihadistes s'han detingut. Però hi ha por política a parlar-ne, i això fa que s'amagui la realitat".
Opinió · Política
On som, on anem, com ho farem
Oriol Amorós
Portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra
En moments tant difícils per al conjunt de la població, correspon a la política la responsabilitat de fixar un horitzó clar, una anàlisi compartida del moment i una explicació del camí a seguir. O, almenys, en correspon a la idea de política en la que, modestament, hi participo. Vaja: ens correspon dir on som, on anem i com ho farem. 
 ·
Llibres / revistes
Un país per a les persones
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí