Divendres, 8 de març del 2013 | 19:06
Opinió
Paral·leles, no perpendiculars
Lluc Salellas
Periodista i politòleg
Setmanes plenes de fets, notícies, informació i avenços a nivell de país. Aquest està essent el 2013. Agafem aquests primers 7 dies de març, per exemple. 1 any d'Assemblea Nacional Catalana. Presentació d'ElClauer.cat, una iniciativa conjunta de 14 de les entitats més potents de la socitetat civil catalana que han elaborat un argumentari pel Sí a la independència.
 ·
Crònica · Internacional
Chávez, un polític excepcional
Antoni Reig
Periodista
Afirmar que el president veneçolà Hugo Chávez passarà a la història com un polític excepcional no és una lloança ni un menyspreu sinó una constatació. El militar revolucionari que va fer-se polític per canviar les coses no ha deixat indiferent ningú: ha estat heroi per uns, i un dictador demagògic per d'altres.
 ·
La fotografia
ElClauer.cat: l'argumentari pel Sí a la independència
Catorze entitats referents de la societat civil catalana han presentat aquesta setmana el projecte ElClauer.cat, l'argumentari civil a favor de la independència de Catalunya.
Opinió
Ja no cal esperar més
Joan Ventura
Escriptor
Sabem prou bé que l'estat espanyol vol aturar el procés independentista iniciat a Catalunya. Si no fos per la manera barroera i autoritària d'enfocar l'afer, fins i tot m'atreviria a dir que forma part de la seva feina.
 ·
Llibres / revistes
Els orígens de l'Assemblea Nacional Catalana
 ·
Recull de premsa
M. Rovira: "El cas Palau afecta el partit polític CDC i no la presidència de Catalunya"
"L'aplicació del sostre de dèficit que pretén el ministre Montoro és un míssil a la línia de flotació de l'estat del benestar. I això és d'una vital importància per al benestar i la cohesió social del nostre país".
 ·
Recull de premsa
Casas: "Davant la impotència, Margallo posa el dit a l'ull de les autonomies. Presa fàcil"
"Els agregats comercials de les ambaixades són decoratius on hi ha l'ICEX. De posar remei de debò a això, ser eficaços i acabar amb les duplicitats la seva llei no en diu res".
 ·
Llibres / revistes
Intoxicats per TDT
 ·
Crònica · Política catalana
L'abstenció i la consulta
Isidre Palmada
Professor
El cens electoral de 2012 fou de 5'4M d'electors, 1'6M dels quals es va abstenir de votar i 3'6M (70%) són els que varen comptar per a repartir els diputats entre els 135 escons del Parlament. Tothom ha acordat que aquestes dades són un sostre electoral i un escenari il·lustratiu en vistes a un referèndum, perquè totes les espases estaven desenfundades: hi havia una alta mobilització sumada a la guerra bruta de Madrid i a la vaga "general" (internacional). 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí