Dijous, 18 de abril del 2013 | 18:51
 ·
Notícia · Seguretat
El PP vol els Mossos fidels a l'"estanquera"
El Conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, ha respost amb contundència i encert al popular Pere Calbó al Parlament de Catalunya. Espadaler ha sentenciat que no era una qüestió del Departament de l'Interior disoldre la sectorial de seguretat de l'ANC "Mossos per la Independència".
Opinió · Llengua
La política lingüística
Miquel Strubell
Sociolingüista
Ara fa just trenta anys, s'aprovava, al Parlament de Catalunya, la Llei 7/1983, de 18 d'abril, de normalització lingüística, llei que seria publicada al cap de quatre dies al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Tot i que en molts aspectes fou substituïda pels preceptes de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, queden completament en peu molts dels seus aspectes, i això diu molt dels legisladors d'aquell moment.
 ·
Crònica · Seguretat
Intereconomía contra el CEEC
El diari ultraespanyolista La Gaceta de los negocios ha dedicat la portada, l'editorial i dues pàgines interiors a desprestigiar el CEEC i a posar en qüestió el document nº5 elaborat recentment per aquest think tank.
 ·
La fotografia
Per Sant Jordi, el llibre, la rosa i l'estelada al balcó
Catorze entitats s'han unit aquesta setmana per tirar endavant una campanya per animar la població catalana a penjar l'estelada al balcó coincidint amb Sant Jordi.
Opinió
La llei de l'acció i el servei exterior de Catalunya (LASECAT)
Mireia Canals i Botines
Diputada al Parlament de Catalunya
La nova Llei de l'Acció i el Servei Exterior de Catalunya vol permetre l'evolució cap a unes estructures més consolidades, amb una xarxa de representacions a l'exterior sostenible i un personal de primer nivell preparat per assumir els reptes col·lectius que es plantegen a Catalunya.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Campanya d'e-cristians de Miró contra La Vanguardia
La web e-cristians té penjada en la seva principal una campanya en contra de La Vanguardia. El personatge més emblemàtic d'aquesta plataforma conservadora és Josep Miró Ardèvol. Curiosament, Miró col·labora en el diari dels Godó.
 ·
Recull de premsa
Cardús: "L'aspiració de ser un nou Estat és la promesa d'una radicalitat democràtica que no ha ofert Espanya"
"El mapa de la representació política canviarà de tal manera [amb el nou Estat] que moltes de les qüestions que encara ens plantegem ara són completament irrellevants".
Opinió
Cal insistir-hi?
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Es gairebé inevitable que ens repetim en les nostres consideracions sobre la situació política i social del nostre país. Deixeu-me insistir-hi: si no establim, no només uns objectius majoritàriament presents al Parlament de Catalunya, sinó també una estratègia d'accions immediates ─també compartides en el dia a dia─, no ens en sortirem. 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí