Dimecres, 24 de abril del 2013 | 19:42
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Ara toca defensar el president Mas
És sabut de tothom que Artur Mas no acostuma a llegir la premsa ni els resums que li proporcionen els seus col·laboradors. I menys encara: no veu programes de televisió on hi apareixen tertulians diversos. Des del Col·lectiu Joan Creixell creiem que Mas, pel moment, fa bé, perquè comença a sorgir a Catalunya un esport nacional: el de fer-li pim-pam-pum al president Mas, una pràctica majoritàriment exercida per opinadors incapaços d'arriscar res o per mercenaris d'algun poder.
Opinió
Una dutxa d'aigua freda
Carme Arenas
Filòloga, historiadora de l'art i presidenta del PEN Català
Vivim cada vegada més aclaparats pels missatges i contramissatges que ens arriben des de dins i des de fora del nostre país, fabricats amb la intenció de desestabilitzar-nos, de fer-nos por, d'alertar-nos que anem pel mal camí, que no ens sortirem amb la nostra.
Enquesta
Cal avançar la consulta sobre la independència de Catalunya, fixada per l'any 2014?
 ·
Crònica · Pla de lleida
"Iniciativa ja no és el que era"
Ivan Mambrillas
L'independentisme no només ha hagut de vèncer l'hostilitat del pujolisme ideològic, hegemònic, fins abans-d'ahir, en el catalanisme de centredreta ─i capaç de sobreviure a la conversió del mateix Pujol─, sinó que també ha hagut de liquidar el resolt antiindependentisme d'un univers ideològic de matriu psuquera, hegemònic, fins abans-d'ahir, en el catalanisme d'esquerres.
Opinió
A pas valent
Yvonne Griley
Lingüista i activista
No existeix ni un temps ni una estratègia universal per a les transicions. Els processos per arribar-hi adopten formes diferents i poden evolucionar durant alguns anys. Espanya va invertir 4 anys a fer la transició del franquisme a la democràcia, del 1975 a la Constitució de 1978 i l'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 1979.
 ·
Llibres / revistes
La traïció anglesa
 ·
Notícia
Presentació del llibre 'L'independentisme a les Illes Balears'
El proper 26 d'abril la Taverna Atzucac (C/Carreró 31, Mataró) acollirà presentació del llibre L'independentisme a les Illes Balears. A l'acte hi participaran els autors del monogràfic, Pau Jordà i Sánchez i Miquel Amengual i Bibiloni.
Opinió
La traïció dels de sempre: cornuts i pagar el beure
Miquel Sellarès
Periodista
No és cert que a Catalunya tothom estava a favor de la democràcia durant la transició democràtica, ni tampoc que tothom al país va lluitar a favor de la democràcia. Centenars de milers de ciutadans, suposadament apolítics (i altres de franquistes) van col·laborar a fer anar bé els negocis durant el franquisme i durant la transició democràtica. Ara, els mateixos, tenen por a perdre els privilegis d'una elit poderosa.
 ·
Recull de premsa
Junqueras: "Cal fer la consulta tan aviat com sigui possible"
"Cal accelerar el procés de transició nacional: posar en funcionament la hisenda pròpia i fer la consulta tan aviat com sigui possible. No té sentit aprovar uns pressupostos condicionats i imposats".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí