Dimecres, 22 de maig del 2013 | 19:37
Crònica
A Llanos de Luna li ha sortit el tret per la culata: enderroquem la comissaria de Via Laietana
Els esdeveniments d'aquests darrers dies podrien finalment fer trencar el silenci que cau sobre alguns temes i que han acceptat tots aquells que han treballat sobre la memòria hisòrica del nostre país. Sense adonar-se'n, la Delegada del govern i el ministre de l'Interior han obert l'antic bagul de records de molta de la gent del país i d'associacions que han treballat i treballen per a mantenir viva la memòria històrica del franquisme, de la seva repressió, i perquè mai més no torni a passar una cosa semblant.
Opinió
Els estats i el progrés de la democràcia
Ferran Requejo
Catedràtic de Ciència Política de la UPF
Fins fa pocs anys, les teories tradicionals de la democràcia i del constitucionalisme, així com el dret i les pràctiques internacionals, consideraven els estats actors polítics dotats d'una permanència il·limitada. Tanmateix, sabem que la realitat no acostuma a coincidir amb el que les lleis diuen que és la realitat.
 ·
Notícia
CiU, Esquerra, ICV i l'ANC junts a Sabadell per la independència
2014: Fem-ho possible! tindrà lloc el proper 23 de maig a Sabadell i comptarà amb les intervencions de Carme Forcadell, Muriel Casals, Josep Rull, Oriol Junqueras i Dolors Camats, entre d'altres.
Opinió
Les consultes no referendàries
Isidre Palmada
Professor
Aquest 22 i 23 de maig s'inicia el tram final de la llei de "consultes no referendàries" que com indica l'enunciat, és la versió aigualida del referèndum d'autodeterminació (allò que la ciutadania desitjava a les eleccions del novembre passat). Però no en raja més, què hi farem!
Opinió
Llanos de Luna no ha de dimitir... l'hem de fer fora
Joan Ventura
Escriptor
Després de participar en un acte on es va retre homenatge a la Hermandad de Combatientes de la División Azul (recordem que la División Azul estava formada per voluntaris falangistes que va acudir a nodrir l'exèrcit alemany que lluitava a Rússia), s'ha alçat un clam gairebé unànime demanant la dimissió de la delegada del govern espanyol a Catalunya.
 ·
Crònica · Pla de lleida
De quan només hi ha blanc entre les línies
Ivan Mambrillas
Quan vam descobrir que els discursos ideològics més poderosos són els que canonitzen la realitat en el mateix acte d'ocultar-la, vam començar a desatendre les expressions més transparents i obscenes del poder, com si el missatge poc arterós resultés indigne de la nostra penetració crítica, com si ens deguéssim a l'audàcia hermenèutica més que no pas a una opció ètica i, doncs, política.
 ·
Notícia · Comunicació
'Pujol/Catalunya. El consell de guerra' bat rècords mentre que l'entrevista a Aznar fa caure audiències
Antena 3 TV perd audiències a Catalunya en el seu informatiu nocturn amb l'aparició de l'expolític del PP, que només va assolir un 7,6% de quota de pantalla. L'espai informatiu de la cadena espanyola compta amb una mitjana d'un 11,6% de quota.
 ·
Recull de premsa
Villatoro: "Catalunya s'ha de pagar coses que l'Estat no li dóna, però que sí que dóna a les autonomies que ara tant es queixen"
"Per què tenim més dèficit? Doncs entre altres coses perquè paguem les coses dues vegades. Les autonomies que es queixen són complementàries de l'Estat. La nostra ha hagut de ser alternativa a l'Estat".
 ·
Crònica · Política catalana
L'absurda patent de la catalanitat
Sergi Sol
Periodista
Els Països Catalans són una realitat econòmica, social i cultural. Tot i així la seva definició ha estat un motiu de controvèrsia. No només entre les files dels que sempre han defensat les raons d'Estat (espanyol), també entre allò que històricament hem anomenat nacionalisme català. És ben normal que el nacionalisme espanyol hagi combatut ─i de quina manera!─ els Països Catalans. Allò que ja és més xocant és la bel·ligerància de bona part del nacionalisme català.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí