Dimarts, 28 de maig del 2013 | 18:56
Opinió
L'objectiu indefugible del procés independentista: consolidar la majoria social
Miquel Strubell
Sociolingüista
La societat civil catalana es troba en una d'aquelles cruïlles històriques per on han passat ─i passen─ moltes nacions en els seus processos d'emancipació. Una minoria (política, social, militar o econòmica segons el cas, o una combinació d'elles) molt ben col·locada podria fer un cop, malgrat no comptar amb el gruix de la població. De casos en trobaríem un munt. Però en democràcia les coses es resolen d'una altra manera.
Opinió · Política
La construcció europea, sacsejada
Mireia Canals i Botines
Diputada al Parlament de Catalunya
A Brussel·les no es parla gaire bé del moment de construcció europea. Els resultats de l'UKIP han estat una galleda d'aigua freda per l'establishment. Marxar, sortir de la UE, és una bona alternativa pels britànics.
 ·
Crònica · Internacional
Debilitat política i econòmica dels grans estats de la UE
Antoni Reig
Periodista
La Unió Europea (UE) està travessant un període de debilitament polític i econòmic. Aquesta fragilitat es manifesta especialment en els estats mediterranis, en el terreny econòmic i, en els grans estats, en el camp polític.
 ·
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Mitjans en lluita s'alça en contra de les retallades
L'actual situació dels mitjans de comunicació és d'alerta màxima. Aquest és el missatge que Mitjans en lluita vol transmetre per fer reaccionar la societat. Acomiadaments, precarietat, retallades, ERO's... la comunicació no pot permetre's més atacs.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
TIC i relacions de parella
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions i soci del FCB
Quan pensem en les noves tecnologies, ràpidament tendim a relacionar-les amb el món de l'empresa, dels negocis, de l'educació, de la salut… És evident que les TIC estan tenint un gran impacte en tots aquests àmbits de les nostres vides. I és obvi que el continuaran tenint en els anys que han de venir.
 ·
Recull de premsa
Casas: "Desestabilitzar i interpretar a la baixa el programa és ara l'única arma de Duran"
"Si l'aposta sobiranista fracassa, ell podrà presentar-se davant la Santa Aliança com el Tedax que va frenar la deriva de Mas. És l'únic paper que té reservat".
 ·
Recull de premsa
Requejo: "En termes de pluralisme, és constatable la baixa qualitat de la democràcia i de l'Estat de dret espanyol"
"Un Estat de dret en què el Govern central és el primer a incomplir les lleis i els acords establerts, amb un Constitucional de caràcter polític que practica i reforça el perill clàssic de la tirania de la majoria".
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Tota la nació a Brussel·les
Tot i el precedent positiu i la bona imatge que van donar de Catalunya a Europa els eurodiputats Tremosa, Junqueras i Romeva ─i algunes vegades Badia també─, ja és hora de portar el pleit polític de tota la nació a Brussel·les. El primer pas ja s'ha fet, fa uns dies, amb l'acord d'ERC, Compromís i PSM d'establir lligams i estratègies per a consolidar una candidatura unitària de l'esquerra dels Països Catalans a Europa.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí