Dimecres, 29 de maig del 2013 | 19:39
Opinió
Fot-li que són valencians!
Sergi Sol
Periodista
L'estupidesa no té fronteres. Probablement per això, periòdicament, escolto opinions profundament despectives contra el País Valencià i els valencians en general. No és una anècdota: respon a una estesa opinió d'un nacionalisme català que, encegat per l'hegemonia del PP al sud de la Sènia, ha interioritzat un odi visceral, irresponsable, letal. N'hi ha també ─i en això militen alguns il·lustres valencians (o mallorquins) de nació catalana, que viuen i treballen a Catalunya de fa molts anys─ que arremeten periòdicament contra les organitzacions amb implantació a tota la nació amb el pretext que aquesta implantació perjudica les formacions polítiques regionalistes.
 ·
Notícia
Perspectives 2013: Josep Gifreu analitza l'espai de comunicació català
TribunaTV continua les seves entrevistes Perspectives 2013 en les quals s'hi analitza l'actualitat política catalana així com les necessàries estructures d'estat. L'associació Tribuna Catalana, editora de Tribuna.cat, ha posat a disposició de tota la premsa digital catalana la reproducció total d'aquestes cintes per a donar la màxima difusió al pensament de les persones entrevistades, totes elles referents en la reconstrucció nacional del país.
 ·
Notícia
Els aviadors de la República rebutjen l'homenatge de Llanos de Luna a la División Azul i tornen el diploma
L'associació d'Aviadors de la República (ADAR) ha rebutjat el diploma de la Guàrdia Civil que els va lliurar la delegada del govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, en l'acte on la mateixa va retre homenatge a l'Hermandad de Combatientes de la División Azul, els falangistes que van lluitar amb els nazis.
 ·
TribunaTV
Perspectives 2013 - Josep Gifreu
 ·
La fotografia · Societat civil
L'IEC i Òmnium uneixen esforços per a la Catalunya del futur
Quines són les principals qüestions que s'ha de plantejar Catalunya davant l'eventual creació d'un nou estat? L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i Òmnium han organitzat Qüestions d'Estat un camí que han decidit fer de manera conjunta per a promoure i coordinar un procés de debat i reflexió centrat en els àmbits de la llengua, l'educació, la cultura, la ciència, l'economia i la política.
 ·
Llibres / revistes
Aznar dispara i es carrega la Botella
 ·
Crònica · Pla de lleida
Bé, Sebastià
Ivan Mambrillas
Quan el feixista mira de seduir els veïns de Burjassot demanant-los si són dels qui no volen que el nom de la seua ciutat s'associï al de Guillem Agulló, o qualificant el burjassoter Vicent Andrés Estellés de poeta antivalencià i mediocre, no només pensem en l'abjecció dels qui han articulat políticament l'odi i la ignorància, sinó també en la d'aquells que, amb ínfules de lúcids i equilibrats, han pretès de conciliar-nos-hi.
 ·
Recull de premsa
López: "L'impuls de l'independentisme ve de la impossibilitat d'encaix, molt més que de la possibilitat d'un nou món rupturista"
"Tinc la sensació que per a la immensa majoria de la societat catalana, [la independència] tracta d'aconseguir el que no ens ha estat possible en aquest estat espanyol".
 ·
Llibres / revistes
El 'Wikileaks' de la Guerra Civil
Opinió
L'objectiu indefugible del procés independentista: consolidar la majoria social
Miquel Strubell
Sociolingüista
La societat civil catalana es troba en una d'aquelles cruïlles històriques per on han passat ─i passen─ moltes nacions en els seus processos d'emancipació. Una minoria (política, social, militar o econòmica segons el cas, o una combinació d'elles) molt ben col·locada podria fer un cop, malgrat no comptar amb el gruix de la població. De casos en trobaríem un munt. Però en democràcia les coses es resolen d'una altra manera.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí