Dilluns, 3 de juny del 2013 | 19:32
Opinió
Es busquen ambaixadors
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
Des del començament de la crisi, es calcula que prop de 50.000 catalans han emigrat. Molts d'ells ja no tornaran. Alguns dels que trobaran feina en altres països són persones qualificades que s'han llicenciat o doctorat en universitats públiques catalanes.
Opinió
La conciliació
Isidre Palmada
Professor
Pere Navarro està sol dins un PSC totalment trencat. L'ex-ministra Carme Chacón li esmena la plana al congreso (febrer) i per carta pública als mitjans el 6 de maig. Núria Marin, alcaldessa de l'Hospitalet, aprofita l'absència del secretari general per a fer una campanya unilateral contra la independència i aprova una moció amb el PP i el PxC on hi diu que l'Hospitalet boicotejarà la consulta, si no és pactada amb l'estat.
 ·
Notícia · Política
Sobre els experts europeus i la mediació externa
Que el principal think tank a Brussel·les s'hagi fet sentir per primera vegada sobre el procés de transició nacional indica la maduresa del procés iniciat a Catalunya. Europa ja comença a moure's i avisa que cal tractar aquest afer com pertoca i cal no fer-lo durar massa en el temps: o mediació exterior o s'arribarà a situacions "inacceptables".
 ·
Llibres / revistes
El geni del Celler
 ·
Recull de premsa
Pugès: "Estem en l'any decisiu, del que fem fins al maig de 2014 en depèn el nostre futur. Tenim la llibertat a tocar. Ja no ens podem fer enrere"
"Cal posar-nos un horitzó: maig de 2014. Una fita: dia de les eleccions europees. Un objectiu: una veu catalana, unitària, s'adreça a Europa i unes urnes per mostrar el nostre convenciment".
 ·
Recull de premsa
Culla: "¿Vostès recorden algun independentista català parlant en prime time a RTVE?"
"La qualitat del debat sobre el futur col·lectiu hi guanyaria si, d'una banda, els adversaris de la sobirania catalana prescindissin del complex de superioritat moral que solen gastar".
Opinió · Política
Estructures d'estat
Joan Reñé i Huguet
President de la diputació de Lleida
L'any vinent celebrarem dues efemèrides molt importants. L'una, el tres-cents aniversari de la culminació de la invasió borbònica del Principat de Catalunya durant la Guerra de Successió (1714) i, l'altra, el centenari del naixement de la Mancomunitat de Catalunya (1914), a partir de la unió lliure i solidària de les quatre diputacions catalanes. La primera, representa la pèrdua de les llibertats catalanes.
 ·
TribunaTV
Perspectives 2013: Josep Gifreu
 ·
L'acudit
Per Puyal
S'ha dit
"La castració s'anirà produint gradualment i sistemàtica. Sempre amb l'ajut de l'ofec financer, que dificulta la resistència de Catalunya"
Jordi Pujol i Soley
Expresident de la Generalitat de Catalunya
S'ha dit
"Cal que anem junts. Si tingués interès que Catalunya continués a l'Estat, respectaria el dret a decidir"
Josep Maria Àlvarez
Secretari General de la UGT Catalunya
S'ha dit
"Cal posar-nos un horitzó: maig de 2014. Una fita: dia de les eleccions europees. Un objectiu: una veu catalana, unitària"
Pere Pugès
Membre del secretariat de l'ANC
S'ha dit
"Al PP s'han adonat que l'escola a Catalunya és molt més que la llengua"
Irene Rigau
Consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
S'ha dit
"Vull pensar que Duran no pretén debilitar CiU"
Josep Rull
Secretari d'organització de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC)
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí