Dilluns, 10 de juny del 2013 | 19:29
Opinió
Soria i una idea de l'Estat
Vicenç Villatoro
Director de l’Institut Ramon Llull
Està bé que els ministres del govern espanyol parlin molt, perquè com més parlen, més es retraten. De vegades sense voler. Llegeixo que el ministre espanyol d'indústria ha criticat, pensant en el català, aquells governs que prefereixen tenir una televisió autonòmica que no pas combatre la malnutrició dels nens. La frase té un fons enorme. Si el senyor José Manuel Soria hagués criticat els governs que prefereixen tenir una televisió que no pas alimentar la canalla, hauria estat simplement un demagog clàssic, de manual.
Opinió
Catalunya: qui dia passa, any empeny?
Lluc Salellas
Periodista i politòleg
Mesos de declaracions. D'enquestes per anar sortint al pas. Debats "profunds" i entretinguts a les xarxes socials i gestos simbòlics que permeten omplir les portades de diaris.
 ·
Llibres / revistes
Ple al quinze
 ·
Notícia
La bona gent de l'ANC, al secretariat
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha renovat aquest cap de setmana la seva direcció i les problemàtiques que fins ara havien aturat el procés electoral han quedat superades per la irrupció d'allò que venim anomenant la "bona gent" del país: el qui no estan per maniobres ni per lluites fratricides.
 ·
Recull de premsa
Culla: "El problema del PSC no és la cacofonia interna sinó el rotund rebuig del PSOE davant de qualsevol federalisme que no sigui enganyifa retòrica"
"El problema no és on s'ubica Duran, sinó on ho fa el PSOE: al costat mateix del PP en la seva comuna concepció d'Espanya".
Documents
Llista definitiva del resultat electoral de l'Assemblea
 ·
Recull de premsa
Bosch: "Estat propi no vol dir cap ruptura traumàtica amb Espanya"
"És important que el procés secessionista tingui en compte[...] que en una Catalunya independent ningú haurà de renunciar a la nacionalitat espanyola si no vol. [...] i que l'estat propi no vol dir cap ruptura traumàtica amb Espanya".
 ·
L'acudit
Per Puyal
Opinió
ANC: demà eleccions, dilluns tots a sumar
Miquel Sellarès
Periodista
L'ANC ha retrassat innecessàriament les eleccions als seus òrgans de govern, i això en l'actual situació i dinàmica política ha creat tensions en la direcció de l'Assemblea però no pas a les assemblees locals, l'autèntic cor d'aquest moviment. Les assemblees locals han seguit funcionant amb vigor, seny, responsabilitat i rauxa ─quan aquesta ha calgut─ i han mantingut la tensió i la mobilització a tot el territori.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí