Dimarts, 18 de juny del 2013 | 19:54
 ·
Notícia · Política
Castells respon Navarro: "El federalisme és un propòsit esgotat"
El lamentable espectacle de Navarro i el PSC a Catalunya està portant fins al límit les constants vitals del partit dels socialistes de Catalunya. A la desfragmentació que el partit ha patit a les comarques gironines, l'aprovació de la declaració sobiranista de Lleida, i a les declaracions de Montserrat Tura i de Josep Ramoneda (proper al partit) de la passada setmana s'hi ha de sumar Antoni Castells, qui ha sentenciat que el federalisme és un "propòsit esgotat".
Opinió
Gosa poder...
Ernest Benach
Expresident del Parlament
Un dels poetes més brillants de la literatura catalana és el reusenc Gabriel Ferrater que ens va deixar peces sublims. Una d'aquestes és el poema Cançó del gosar poder. Avui, endreçant llibres m'ha cridat l'atenció el llibre que sobre el Seminari Gabriel Ferrater va organitzar el Centre de Lectura de Reus. El llibre en la seva portada és explícit, Gabriel Ferrater: Gosar poder. No els parlaré pas de poesia, però sí de poder, i sobre tot de gosar poder.
 ·
La fotografia
La plantilla de la CCMA es mobilitza contra l'ERO
Treballadors de TVC i Catalunya Ràdio s'han concentrat aquesta setmana davant del Parlament, primer, i davant la Generalitat, posteriorment, per a fer palesa la discomformitat de la mesura de privatització de la comunicació pública catalana.
 ·
Crònica · Seguretat
Sobiranisme i defensa
En la perspectiva del dret a decidir i la creació d'estructures d'Estat ha començat a aparèixer a l'opinió pública publicada diverses opinions i anàlisis sobre quines serien les opcions que, Catalunya com a Estat, hauria d'afrontar una vegada assolit l'objectiu.
 ·
Recull de premsa
Clotet: "La realitat catalana és exactament inversa a tot el procés del lehendakari Ibarretxe"
"Els que volen descavalcar Artur Mas s'emmirallen en un precedent: la proposta de nou estatut polític d'Euskadi que impulsava Ibarretxe. Aquella proposta [...] no era formalment independentista, però tot i això ni tan sols va acceptar-se'n el tràmit al Congrés dels Diputats".
 ·
Recull de premsa
Boix: "Si el catalanisme va ser un invent, ¿com podem explicar la seva persistència en els darrers dos segles?"
"El problema fonamental de la historiografia catalana postromàntica és que els seus resultats tangibles han estat negligibles a l'hora d'explicar res".
Opinió
El nostre pont aeri generacional
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
Dies enrere la premsa va publicar una fotografia d'una nova reunió del Foro Puente Aéreo, format bàsicament per empresaris de Madrid i Barcelona però també amb la presència d'algun polític català i, sí, del president del Barça. No cal dir que és un col·lectiu ben poc entusiasta de l'estat propi. És, però, la instantània d'un poder antic que s'evapora. Poc després de llegir la notícia d'aquesta reunió vaig agafar un avió Brussel·les-Barcelona. Per atzar, vaig veure com un altre passatger s'aixecava per agafar la bossa i en treia un llibre per aprofitar bé el temps de vol.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí