Dimecres, 19 de juny del 2013 | 19:38
Crònica · Política catalana
La fortalesa del President
Isidre Palmada
Professor
El President Artur Mas ha fet una roda de premsa aquest dimarts 11 de juny per a reafirmar que d'això, dues tasses! No solament farà la consulta, sinó que la guanyarà. En aquest sentit manté la data del 2014 i els criteris: la recerca d'un ampli consens, la negociació amb l'estat, la construcció de la legalitat, l'explicació del procés a l'exterior i... finalment, ha descartat la Declaració Unilateral (DUI) perquè "Quan hi ha tant en joc, no s'hi val només amb una decisió del govern o del parlament. També calen majories àmplies".
 ·
Crònica · Política
No a BCN World
La societat catalana és conscient de les dificultats que passa el govern de la Generalitat de Catalunya per la morositat de l'Estat i per l'espoli fiscal que aquest comporta. I tot i entendre el govern, Catalunya no es mereix que la solució passi per vendre els nostres actius com a país a les màfies internacionals del joc i a personatges de la societat valenciana que ja han estat sospitosos de fraudulents negocis immobiliaris.
 ·
Notícia
"Els espanyols només ens accepten en subordinació"
"Ells, un menyspreu a Cervantes el considerarien una ofensa inacceptable, i en canvi han menyspreat la literatura catalana sempre. Hi ha més càtedres de català a les universitat alemanyes i italianes que a Espanya. És significatiu" ha dit Borja de Riquer.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Notes sobre la virreina
Ivan Mambrillas
Parla un català aproximatiu i ha consagrat l'exercici del seu càrrec ─subdelegada del govern espanyol a Lleida─ a donar vigència al conegut dictum fusterià "potser el més repulsiu dels pobles dominadors sigui el fet d'imposar als seus dominats l'espectacle de la seva mediocritat insoluble".
Enquesta
Quin any s'ha de fer la consulta per la independència, el 2014 o el 2016?
 ·
Recull de premsa
Cardús: "Els adversaris posen tota l'atenció a la màxima feblesa del sobiranisme: la confiança en la pròpia força"
"L'adversari sap que, amb el suport dels quintacolumnistes interns, la destrucció de Mas i del seu lideratge [...] faria endarrerir tot el procés ad calendas graecas".
 ·
La fotografia
'Freedom Catalonia 2014', el mosaic del Camp Nou
El diari El Punt AVUI ha endegat una campanya per a dibuixar un mural gegant al Camp Nou el dia del Concert per la Llibertat, 29 de juny.
Opinió
Gosa poder...
Ernest Benach
Expresident del Parlament
Un dels poetes més brillants de la literatura catalana és el reusenc Gabriel Ferrater que ens va deixar peces sublims. Una d'aquestes és el poema Cançó del gosar poder. Avui, endreçant llibres m'ha cridat l'atenció el llibre que sobre el Seminari Gabriel Ferrater va organitzar el Centre de Lectura de Reus. El llibre en la seva portada és explícit, Gabriel Ferrater: Gosar poder. No els parlaré pas de poesia, però sí de poder, i sobre tot de gosar poder.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí