Divendres, 21 de juny del 2013 | 20:16
Opinió
Llengua i constitució catalana
Fèlix Martí
President de Linguapax
Les reflexions sobre l'estatut jurídic de les llengües catalana i castellana en una propera Catalunya independent són oportunes. Potser no tindria prou interès una sobirania catalana que no assegurés la plena normalització lingüística després d'una massa llarga etapa de repressió.
Crònica · Política catalana
Un nou atac vell: el país és un i no cinquanta-un
Ja és vox populi una dita que s'adiu a la realitat com cap altra: primer t'ignoren, després se'n riuen, després t'ataquen i finalment, guanyes. Aquesta setmana, la cantarella ciutadana del mejor unidos ha arribat a la Moncloa. Les cortines de fum de la crisi, l'austeritat i la col·laboració Generalitat-Estat en favor de l'efectivitat administrativa han resultat ser els nous murs en el camí de l'Estat cap a l'acceptació del dret a decidir. Madrid encara ha de progressar definitiavment i, per ara, només ha passat de l'enfotre-se'n a l'atac.
 ·
Notícia · Euskal Herria
"Euskadi encara té temes a resoldre abans de plantejar la independència"
El professor de la UPF, Jaume López, ha estat entrevistat a El Mundo d'Euskadi on hi ha assegurat que el PNB o Bildu haurien de resoldre "la generalizació del movimient sobiranista i la territorialitat" abans de pensar en la independència.
 ·
Notícia · Llengua
El Parlament europeu considera el català llengua amenaçada
Un informe aprovat per la comissió de cultura ha incorporat una esmena, presentada per l'eurodiputat Ramon Tremosa, en la qual s'hi reconeix el català com a llengua en perill de desaparició.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Projecció religiosa catalana internacional
La projecció internacional de Catalunya és mantindrà malgrat la voluntat espanyolitzadora del Govern de Madrid. Posar portes al món és inútil. Ara es dona un pas endavant més en la projecció religiosa catalana internacional.
 ·
Recull de premsa
Culla: "El més curiós és que filòsofs i juristes tan severs en la denúncia del nacionalisme català siguin cecs i muts davant les falsedats del nacionalisme espanyol"
"Quan José Bono afirma que la igualtat és molt més important que la sobirania dels territoris, per què no l'hi explica a Patxi López o Eduardo Madina?".
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "El sí és l'oportunitat per a les noves generacions d'organitzar una societat més digna i justa"
"Contraposat a aquest no conservador i acoquinat, el sí mira endavant. Busca precisar el projecte. S'interroga i es compromet. Sap que el repte és immens, però està disposat a assumir riscos; convençut que qualsevol opció és preferible al sotmetiment".
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
ERC, premi a la coherència
Fa uns dies l'enquesta d'El Periódico. Avui l'enquesta del CEO. Ambdues estadístiques col·loquen els republicans com la primera força política del país. És cert, però, aquest augment d'ERC? És aquesta tendència una maniobra per debilitar CiU? És un intent de mobilitzar el vot unionista? El nostre col·lectiu creu que pot haver algun que altre element d'aquest tipus en les darreres enquestes d'intenció de vot.
 ·
Notícia
Pinzellades de CEO: ERC marca tendència ascendent, CiU perd 15 escons i el PSC continua en caiguda lliure
La constitució del nou Parlament que ha dibuixat aquesta setmana el nou baròmetre del CEO confirma la majoria sobiranista de la cambra, que segons l'enquesta comptaria amb el suport de més de 90 escons (CiU, ERC, CUP i ICV).
 ·
Notícia
La bona gent de l'ANC, al secretariat
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha renovat aquest cap de setmana la seva direcció i les problemàtiques que fins ara havien aturat el procés electoral han quedat superades per la irrupció d'allò que venim anomenant la "bona gent" del país: el qui no estan per maniobres ni per lluites fratricides.
 ·
Crònica · Seguretat
Sobiranisme i defensa
En la perspectiva del dret a decidir i la creació d'estructures d'Estat ha començat a aparèixer a l'opinió pública publicada diverses opinions i anàlisis sobre quines serien les opcions que, Catalunya com a Estat, hauria d'afrontar una vegada assolit l'objectiu.
 ·
Crònica · Política catalana
La fortalesa del President
Isidre Palmada
Professor
El President Artur Mas ha fet una roda de premsa aquest dimarts 11 de juny per a reafirmar que d'això, dues tasses! No solament farà la consulta, sinó que la guanyarà. En aquest sentit manté la data del 2014 i els criteris: la recerca d'un ampli consens, la negociació amb l'estat, la construcció de la legalitat, l'explicació del procés a l'exterior i... finalment, ha descartat la Declaració Unilateral (DUI) perquè "Quan hi ha tant en joc, no s'hi val només amb una decisió del govern o del parlament. També calen majories àmplies".
 ·
Crònica · Política
No a BCN World
La societat catalana és conscient de les dificultats que passa el govern de la Generalitat de Catalunya per la morositat de l'Estat i per l'espoli fiscal que aquest comporta. I tot i entendre el govern, Catalunya no es mereix que la solució passi per vendre els nostres actius com a país a les màfies internacionals del joc i a personatges de la societat valenciana que ja han estat sospitosos de fraudulents negocis immobiliaris.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí