Dimarts, 16 de juliol del 2013 | 16:11
Opinió
Divorci o emancipació?
Miquel Strubell
Sociolingüista
Les persones d'una mateixa família se separen per dues vies. Els casats acaben la seva relació de convivència, sovint amb un divorci, que pot ser més o menys amistós, més o menys traumàtic. Però els joves se separen dels seus pares, emancipant-se. Els dos processos tenen connotacions molt diferents. El divorci és una admissió de fracàs, d'alguna manera. En un món ideal les relacions no es deteriorarien i no s'arribaria a aquest extrem.
Opinió
Una qüestió de país
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament de Catalunya
El govern de l'Estat ha escrit un nou capítol en la llarga llista d'atacs als interessos del nostre país. Em refereixo al projecte de Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. Si algú pensa que aquest és un tema d'abast territorial, circumscrit només a les Terres de l'Ebre, comet un error.
 ·
Llibres / revistes
Milions d'euros en suspens
 ·
La fotografia
El Parlament commemora el 30è aniversari de la llei de normalització lingüística
El Parlament ha commemorat aquesta setmana el 30è aniversari de l'aprovació de la llei de normalització lingüística amb un acte institucional que ha presidit Núria de Gispert, presentat per Josep Puigbó i on hi ha assistit una àmplia representació social.
 ·
Notícia · Societat civil
'Les estructures del nou estat': xerrada de M. Sellarès
Miquel Sellarès, un dels impulsors de l'ANC i president del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya, presentarà al pati de l'escola de música St. Feliu de Guíxols, el proper 18 de juliol, la conferència Les estructures del nou estat.
 ·
Notícia · Societat civil
"I love Catalan", el català no fa vacances!
Amb l'adveniment de les vacances d'estiu la Plataforma per la Llengua ha volgut donar un missatge clar: el català no fa vacances. Aquesta setmana l'entitat ha endegat una nova campanya: I love Catalan.
 ·
Recull de premsa
Junqueras: "El nostre repte és minimitzar variables que no coneixem, garantir que ens hem preparat tant com hem pogut i preparar-nos com a societat"
"Hem de ser plenament conscients que no hi ha cap solució completa i detallada que ho pugui explicar tot o que sigui la millor solució".
 ·
Recull de premsa
Miró: "Imagino un president Mas desesperat a les portes de la Moncloa. Toc, toc... hi ha algú?"
"D'entre totes les incògnites del procés català n'hi ha una que comença a ser inquietant: amb qui s'haurà de negociar la celebració de la consulta? Espanya comença a tenir un problema d'interlocució política greu".
Opinió
La millor radiografia de CiU?
Jaume López
Expresident de l'ACP i soci fundador de la PDD
A Catalunya l'eix polític que més funciona, especialment des d'un punt de vista sociològic, no és malgrat les aparences el de dreta-esquerra, o catalanisme –espanyolisme, sinó pro-CiU / anti-CiU. El que més mobilitza a la política catalana és estar a favor o en contra de CiU. Per què? Bé, les preguntes que aquests dies estan fent algunes agrupacions de CDC a la seva militància sobre el procés sobiranista i sobre els processos de dinàmica interna del partit ens poden donar la clau.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí