Dimecres, 24 de juliol del 2013 | 16:06
Opinió
La nació de les persones amb drets
Víctor Terradellas i Maré
Secretari de relacions internacionals de CDC
En el procés d'autodeterminació que viu la nació catalana sovint escoltem alguns peròs referits a la dimensió col·lectiva del procés en relació a una suposada minusvaloració de cada persona en la seva individualitat.
Crònica
Això va de veres, no hi ha pas enrere (I)
Després de l'Onze de Setembre de 2012 una gran part del país català i dels aparells de l'Estat es van adonar que la Catalunya Principat havia trencat o diluït totes les trampes i paranys que ens havien condicionat des de la transició democràtica. L'experiència frustrada de l'Estatut va ser la pedra de toc del gran canvi, i aquest no va venir promocionat ni inspirat pels partits polítics o les institucions catalanes, sinó per la societat civil i la seva bona gent que, desacomplexada definifitivament i sense les pors ni els tics de la transició, va creure que calia donar un gran pas endavant.
 ·
Crònica · Pla de lleida
També xiularíem contra el nostre
Ivan Mambrillas
Quan l'atleta afroamericà, així que va sonar l'himne patri, va acotar el cap i va alçar el puny, n'hi va haver que hi van veure un gest individual de protesta incardinat en una acció col·lectiva (la lluita pels drets civils dels negres nord-americans, que no podien sinó mostrar-se políticament deslleials al país que els negava la condició efectiva de ciutadans).
 ·
Notícia · Societat civil
L'ANC confirma que la Via Catalana seguirà el seu recorregut al País Valencià i a la Catalunya Nord
Després de diverses especulacions, l'Assemblea Territorial nord-catalana de l'ANC i la Plataforma pel País Valencià han corroborat que organitzaran els ramals de la cadena humana per la independència d'aquest Onze de Setembre.
 ·
Notícia
La CUP presentarà mocions als ajuntaments per estendre l'autodeterminació arreu dels Països Catalans
La CUP ha elaborat una moció per presentar al màxim nombre de municipis dels Països Catalans amb l'objectiu d'obrir el debat sobre l'autodeterminació "més enllà de les comunitats autònomes".
 ·
Recull de premsa
Cardús: "Algú m'hauria d'explicar per què la fragmentació de la cohesió seria més perillosa en una Catalunya independent"
"Caldria suposar que la meitat de catalans amb sentiment de pertinença espanyol se'ls faria insuportable viure en un Estat català. Aquest supòsit és insultant per a la consciència democràtica".
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "Mentre la majoria de la societat ja ha fet el tomb, els partits continuen reaccionant amb respostes de manual"
"Les llistes, el moment d'anar a votar, el com i el quan, ara tot això ja ho triem més nosaltres que ells. Però ells encara no ho saben. I no saben que els únics que sobreviuran seran els que se n'adonin".
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Mas i Rull, el timó de CDC
És evident que el cas Palau, tot i no ser un cas Bárcenas, sí que sembla afectar --suposadament-- el finançament d'un partit. Aquest afer i d'altres en la història de CDC, que haurien d'haver obligat a tallar caps i canviar d'estratègia, porten a que CDC necessiti ara per ara, que es posin al timó del partit persones que gaudeixen de prestigi i honestedat per a reconduir les xacres del passat i evitar que aquestes puguin comprometre el gir a la sobirania i el pacte del dret a decidir. Cal evitar que aquest tipus d'afers frenin o condicionin el procés de transició nacional.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí