Dilluns, 16 de setembre del 2013 | 18:12
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Que no s'equivoquin
Diferents especialistes d'Europa i dels Estats Units, i especialistes també de l'Orient Mitjà, han fet una radiografia posterior a la Via Catalana en la qual s'hi apunta a què el motor principal de la reivindicació catalana són les noves generacions. Unes noves generacions compreses entre els 25 i els 45 anys i que estan cansades i esgotades de l'Espanya oficial --no pas del poble espanyol-- i de les seves formes polítiques, les seves litúrgies i la seva voluntat d'assimilació i magnificació de la nació espanyola com a única i indivisible.
Opinió · Societat civil
Un pas més
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Un dels contrastos més evidents que s'han produït arran de la gran mobilització que ha representat la Via Catalana per la Independència ha estat el civisme i la bona organització, d'una banda, i les atzagaiades expressades des de diversos sectors contraris a la manifestació aquí i, sobretot, a Madrid. Que a aquestes altures encara hàgim de sentir, en aquest cas per part del Ministre de l'Interior, que els participants eren una quarta part dels què realment varen sortir al carrer, ja resulta grotesc.
 ·
La fotografia · Illes Balears
Ensenyament es planta: massiva vaga indefinida a les Illes
El govern de Bauzá encara una de les oposicions socials més fermes i unànimes mai vistes en els darrers anys a les Illes Balears. El col·lectiu d'ensenyament, el més afectat per les polítiques de decapitació de la llengua i cultura pròpies, s'ha plantat en vaga indefinida aquesta setmana.
 ·
Recull de premsa
Casals: "Si volem viure com a catalans hem de disposar dels mateixos instruments dels estats"
"Encara hem de fer molta feina, cal explicar el projecte a molts dels nostres conciutadans que encara hi són aliens; no cal dir que respectarem els qui tinguin un projecte alternatiu, però no volem que ningú es perdi l'oportunitat de participar".
 ·
Llibres / revistes
Catalunya, un pas endavant
 ·
Recull de premsa
Forcadell: "Volem que parlin les urnes, són les que millor poden expressar el sentir d'un poble"
"Volem que parlin les urnes. Si això no és possible acceptarem qualsevol altra via democràtica i pacífica. [...] Saben que no rebaixarem les nostres il·lusions ni les nostres expectatives; per què ho hauríem de fer? Si el futur és a les nostres mans".
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Unió europea
Europa se la juga a Catalunya
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
El Govern confia, des de fa temps, en la pressió internacional per poder celebrar la consulta. En aquest camp, el president Mas ha anat fent feina amb discreció, a través de visites a l'estranger i explicant-se als mitjans de comunicació d'arreu del món.
S'ha dit
"A Madrid, la televisió estatal va oferir una cobertura superficial de la cadena"
S'ha dit
"El pacte fiscal seria l'última concessió, i el govern central té la ferma convicció d'evitar-lo"
S'ha dit
"Adornada amb ideals de gran volada, la disputa se centra en el pressupost dedicat a Catalunya"
S'ha dit
"A Espanya li cal un federalisme asimètric que doni a les minories nacionals espai i drets"
S'ha dit
"Els partidaris de la secessió han obtingut una nova demostració de força"
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí