Dimecres, 25 de setembre del 2013 | 19:11
Crònica · Política catalana
Mas: "Votar i construir plegats"
En el debat de política general d'aquesta setmana, que hauriem d'anomenar el debat de l'estat de la nació, el president Artur Mas no ha sorprès ningú, i menys encara aquells qui no es deixen entabanar pels missatges de l'Estat i per la caverna política i mediàtica. Artur Mas, amb el seu llenguatge clar i contundent no ha donat ni un sol pas enrere. Aquest 2013, data i pregunta. I el 2014, consulta o referèndum.
Opinió
Pas a pas cap a l'estat confederal
Josep Poca
Escriptor
Vaig col·laborar amb Josep Benet els últims anys de la seva vida. De tant en tant –no pas gaire vegades– rebia la visita d'algun polític en actiu. A la sortida d'aquests, comentava: "Me'n faig creus de la incultura històrica i política d'aquests nouvinguts! No coneixen la història i tenen un garbuix en la definició de la terminologia política".
Opinió
La por no aturarà un poble
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament de Catalunya
Catalunya comença el nou curs polític aquesta setmana amb la celebració al Parlament del Debat de Política General. La discussió al voltant de la celebració de la consulta pel dret a decidir marcarà, com és lògic, l'agenda política i social dels propers mesos.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Sou molt petits
Ivan Mambrillas
Fora dels àmbits del postfranquisme i del neolerrouxisme catalans, hi ha una colla d'individus que treballen resoltament per fer embarrancar el procés autodeterminista.
 ·
Llibres / revistes
Jordi Pujol Jr. amaga els diners a Liechtenstein
 ·
Recull de premsa
Espasa: "Si avui Catalunya fos independent seria similar en termes econòmics a Suècia, Dinamarca, Finlàndia i Àustria"
"Tots aquests països són també aportadors nets. Aquest és un element més que afavoreix el manteniment de Catalunya dins de la Unió Europea".
 ·
Recull de premsa
Rahola: "La pregunta és: què és més viable, la independència de Catalunya o la regeneració d'Espanya?"
"Duran i Mas són al mateix pla de dificultat: tots dos volen un altre estatus polític per a Catalunya, l'un dins d'Espanya, l'altre fora. Si el discurs de Mas peca de dificultat i complexitat, el de Duran no és menor".
 ·
Llibres / revistes
Un estat que se sent sòlid no actua com Espanya
 ·
Crònica · Política catalana
Una votació decisiva per al Foment del Treball
Tot i el desprestigi que acumula Foment del Treball --que encara hi afegeix Nacional al seu nom-- el proper 25 de setembre el seu president Joaquim Gay de Montellà ha convocat tota la junta de manera excepcional per tal de decidir l'adhesió de Foment al manifest sobre el dret a decidir. El Foment del Treball ja va viure un gran fracàs fa mesos quan va intentar monopolitzar tota la patronal catalana en un acte en què pensaven reunir no sols els adherits al Foment sinó també totes les patronals catalanes per a fer un manifest conjunt contra el dret a decidir i la política del president Mas.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí