Dimecres, 23 d'octubre del 2013 | 20:12
Documents
Informe de les deslleialtats de l'Estat respecte de la Generalitat de Catalunya
Crònica · Política catalana
El proper cicle electoral
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Les eleccions al Parlament europeu de maig de 2014 encetaran un cicle electoral transcendental, que comptarà amb tres dates que no depenen dels catalans (les europees, les municipals de primavera de 2015 i les espanyoles del mateix any) i dues dates que depenen de Catalunya: la consulta sobre la independència i les eleccions al nostre Parlament. Les forces que van aprovar la Declaració de Sobirania han d'afrontar aquest calendari amb la convicció que les seves diferències són molt menors que el seu antagonisme respecte als partits constitucionalistes.
 ·
Crònica · Pla de lleida
No discutiràs una ficció
Ivan Mambrillas
No cal haver assistit als centenars de conferències que, sota l'epígraf Mitjans de comunicació i qüestió nacional, s'han convocat al llarg del postfranquisme per estar persuadits que el poder mediàtic del nacionalisme català s'ha assemblat més al del situacionisme que no pas, posem per cas, al del progressisme català autonomista i constitucionalista.
 ·
Notícia
Escola Valenciana s'apuja al tren del micromecenatge
En un context polític al País Valencià totalment a la contra de la promoció de la llengua pròpia a la societat, Escola Valenciana ha decidit tirar pel dret i buscar-se l'autofinançament. L'entitat ja ha denunciat l'obstaculització a la promoció del català d'ajuntaments i administracions locals en diverses ocasions.
 ·
Llibres / revistes
Volem decidir-ho tot
Opinió · Política
A propòsit de l'Acord de Lliure Comerç entre la UE i els USA
Mireia Canals i Botines
Diputada al Parlament de Catalunya
Sembla que serà una realitat, hi ha indicis d'inici de converses. Quines oportunitats tenen les empreses? On som en el procés? Quin és el calendari previsible? Per tal que Europa funcioni, una de les grans forces és el comerç.
 ·
Recull de premsa
Villatoro: "Fer servir tres arguments contradictoris alhora no vol dir tenir-ne molts. Vol dir no tenir-ne cap de suficient"
"Ens diuen, tot seguit i a la vegada, que la independència és impossible, que no es podrà votar mai, però que si es votés guanyaria el no, però que si guanyés el sí Catalunya s'enfonsaria".
 ·
Recull de premsa
Miró: "Ara ja no es tracta d'esperar que el procés es desinfli, sinó de fer-lo inviable, impracticable, 'impossible'"
"La teràpia de xoc ja ha començat. De manera subtil, però imparable, el govern espanyol ha començat una guerra psicològica que té com a objectiu principal desestabilitzar Artur Mas".
 ·
Crònica · Seguretat
La seguretat internacional de la Catalunya independent
Catalunya formaria part d'Europa si es declara estat independent? Jurídicament no se sap. La Unió Europea (UE) no té precedents, ni els tractats de la UE especifiquen clarament aquest supòsit, i la interpretació jurídica dels textos normatius és, hores d'ara, desconeguda. Els tribunals europeus tant podrien decidir que Catalunya forma part automàticament de la Unió Europea, com que ha de complir una sèrie de formalitats menors, o que en queda exclosa.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí