Divendres, 22 de novembre del 2013 | 21:03
 ·
TribunaTV
Alfred Bosch a l'informatiu de 13TV
Opinió
Defensem la CUI!
Jaume López
Expresident de l'ACP i soci fundador de la PDD
A hores d'ara l'acrònim DUI ja resulta familiar a molta gent, la declaració unilateral d'independència està en boca de tothom. S'ha generalitzat la idea que si no hi ha consulta toquen eleccions plebiscitàries i, si la majoria és suficient, la DUI. Tant és així que, davant de les dificultats que s'estan veient per tal d'acordar una pregunta, hi ha qui ha acabat concloent que tant se val la consulta. Pensen que, al final, la única via cap a la independència és la DUI. Tanmateix, cal posar en dubte aquest "tan se val".
 ·
Crònica · Política catalana
Jordi Cañas es passa a l'autodeterminació
Àlex Calvo
Professor de la European University i expert en seguretat i defensa de l'Àsia
Diversos mitjans de comunicació han informat de les paraules de Jordi Cañas, indicant que havia anunciat públicament: "Os montaremos un Ulster que os vais a cagar". Aquestes paraules han estat interpretades com una amenaça contra Catalunya, que viu actualment un procediment de descolonització.
 ·
Notícia · Illes Balears
PSM i Esquerra uneixen forces per a aconseguir un estat per les Illes
Amb l'objectiu fixat en la independència, aquesta setmana els dirigents del PSM i d'Esquerra a les Illes, Biel Barceló i Joan Lledó, han arribat a un acord històric amb el qual es fa la primera passa per a canviar el torn polític de les Illes i redireccionar, així, la política del territori.
 ·
Llibres / revistes
Anem per feina, aportem solucions
 ·
Notícia
L'independentisme, l'opció majoritària; ERC el partit més votat
El nou baròmetre del CEO confirma la majoria sobiranista, de nou, a la societat de Catalunya, amb una intenció de vot per l'opció del sí a la consulta que puja fins al 65%. ERC continua a l'alça, també, essent la força política amb més intenció de vot.
 ·
La fotografia
Pregunta i data: l'ANC es posiciona aquest cap de setmana
L'Assemblea ha organitzat aquest dissabte a Seva un acte púrament polític on l'entitat deixarà clars aquells punts encara ambigus entre els partits polítics sobre el procés de transició català. L'entitat ha anunciat que es pronunciarà sobre la pregunta i la data de la consulta.
 ·
Recull de premsa
F. Sáez: "No descartin una gegantina manifestació a Madrid i una gran pancarta on hi posi: '¡Ahora queremos el Estatut!'"
"¿Resulta honest [...] proposar ara falses "terceres vies" que no són res més que una acceptació in extremis de l'esperit de l'Estatut no retallat? Jo crec que no només són deshonestes, sinó que mostren una debilitat que ningú no s'esperava".
 ·
Crònica · Política catalana
El dret a votar ens l'haurem de guanyar
Sergi Sol
Periodista
Que el Govern del PP no autoritzarà mai una consulta per permetre els catalans decidir el futur del país ja ho sabíem. O ho hauríem de saber. Com tampoc ho farà el PSOE, ni de casualitat. Aquest, ras i curt, és el motiu que porta a coneguts líders polítics catalans (a la dreta i a la presumpta esquerra) a condicionar la pregunta a un acord amb el Govern espanyol.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí