Dimarts, 5 de abril del 2011 | 19:28
 ·
Crònica · Política catalana
Mas i Duran, divergència pactada?
El govern d'Artur Mas compleix aquesta setmana els seus primers cent dies sense haver aconseguit transmetre als catalans la il·lusió que prometia degut en bona part a la crisi econòmica però també per la incapacitat de bastir un relat ambiciós que superi el discurs de les retallades socials.
Opinió · Política
Carme Chacón no pot callar davant les retallades
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
A les eleccions de 2008, 1.295.940 ciutadans van votar Carme Chacón com cap de llista de la circumscripció de Barcelona al Congrés de Diputats i va treure 17 diputats. Gràcies a aquesta representació forma part del Govern espanyol com a Ministre de Defensa
 ·
Crònica · Economia
De l'espoli fiscal a l'asfíxia institucional
Madrid no en té prou a espoliar el 10% de la riquesa anual que genera Catalunya en nom de la solidaritat interterritorial. Entre 20.000 i 22.000 milions d'euros que se'n van a les onze comunitats autònomes que són receptores netes de fons.
 ·
Notícia · Política
La -positiva- metamorfosi de Bozal
La consellera de Justícia, que sent advocada de l'Estat havia arribat a comparar les consultes amb els actes d'homenatge proetarres, ha votat de forma anticipada a la seu de la fundació CatDem.
 ·
Notícia · Societat civil
Cristians i musulmans al voltant de la consulta
Justícia i Pau, amb Arcadi Oliveres al capdavant, dóna suport a Barcelona Decideix ja que "la consulta també uneix els cristians". Ho fa en un acte que se celebra aquest dimecres en què demanen el vot pel 10 d'abril.
 ·
Notícia
TV3: definitivament sí a la Catalunya del Nord
L'estat francès deixa en evidència les insòlites maneres de fer del govern de Camps i manifesta la seva voluntat d'oficialitzar TV3 a la Catalunya del Nord.
 ·
Notícia · Política
Huguet i Tresserras reprenen la Conferència d'Esquerres per la República Catalana
La trobada, un debat creat el 1931 que va culminar amb la creació d'Esquerra, torna a ser convocada vuitanta anys més tard.
 ·
Notícia · Illes Balears
Nirvis
Els moviments de Jaume Font a la Part Forana i la retirada de Zapatero han omplert d'incertesa la direcció del PP. El que fa poques setmanes semblava un passeig militar s'ha complicat extremadament.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
"#5anys" de Twitter
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
Ara fa uns dies, parlàvem de les jornades de la Catosfera que es varen celebrar a Granollers. En aquestes, la xarxa social Twitter hi va tenir un paper del tot central, com diria l'expresident Pujol, va erigir-se en el pal de paller.
Opinió · Política
Fukushima
Lluís Aragonès
Empresari
La catàstrofe del Japó provoca una dura barreja de sensacions i sentiments.
 ·
Recull de premsa · Societat civil
"Els milers de ciutadans que han votat esperen que el president convoqui un referèndum legal"
La filòloga i periodista Marina Llansana ha indicat que, tot i que hi ha pressió sobre els organitzadors de la consulta del proper 10 d'abril, encara n'hi ha més "sobre el president del país".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí