Dimecres, 18 de desembre del 2013 | 19:26
Opinió
Set preguntes sobre la pregunta
Jordi Muñoz
Politòleg
És una pregunta clara i inclusiva? De fet, no. Tècnicament, n'hi ha una de clara (la segona) i una d'inclusiva (la primera). Cal dir que una pregunta que fos clara i inclusiva alhora era impossible d'obtenir, perquè precisament els sectors que reclamaven una pregunta inclusiva demanaven explícitament que fos prou ambigua com perquè hi poguessin votar sí persones de sensibilitats diferents.
Opinió
Dissoleu el poble de Catalunya!
Lluís Aragonès
Empresari
El poble de Catalunya s'ha alçat en democràcia i vol votar. El seu futur i la seva relació amb Espanya, curulla de greuges. Aquest és el motiu que se li nega, pel qual se l'acusa d'il·legalitat i sedició i pel qual pot perdre fins i tot la llum del sol.
 ·
Crònica · Pla de lleida
La palanca s'arqueja, però tenim palanca
Ivan Mambrillas
-Una pregunta la comprensió de la qual requereix assistència hermenèutica, ja no només entre els llecs en el procés (que poden ser catalans distrets, però també politòlegs australians), sinó també entre el mateix públic informat, és, en termes tècnics, una molt mala pregunta.
 ·
Notícia
21-D: l'escola pública en valencià surt al carrer
El proper 21 de desembre Castelló de la Plana sortirà al carrer a reclamar una escola pública de qualitat i en llengua pròpia. Sota el lema Per un País Valencià de tots: Escola valenciana, pública i de qualitat, la concentració commemorarà els 81 anys de les Normes de Castelló.
 ·
Recull de premsa
Gifreu: "Cal una gran ofensiva entre els mitjans internacionals per defensar el procés"
"Cal fer el salt, internacionalitzar el problema. Cal remoure complicitats a la premsa internacional. [...] És el camí".
 ·
Recull de premsa
Cardús: "Una vegada visualitzat l'efecte del doble sí, la pregunta em va acabar semblant una genialitat"
"Precisament, si la pregunta és bona és perquè obliga els sí-no a defensar-se, bo i sabent que bona part del no ni tan sols voldrà anar a les urnes (ecs!)".
 ·
Crònica · Internacional
La pressió internacional sobre Rajoy ha començat
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
Quina importància té la concreció de la data i la pregunta pel referèndum? Significa, en essència, passar de les paraules als fets. Del terreny boirós dels desitjos al de la plasmació d'una intencionalitat política definida. Per entendre'ns: vol dir passar de ser la carpeta de sota de tot a ser el protagonista d'un editorial del Financial Times. Fa uns dies vaig escriure aquí que Europa exigia a Catalunya que, fes el que fes, ho fes bé.
S'ha dit
"Les lleis espanyoles capaciten Rajoy per convoc ar un referèndum o permetre'n un"
Carles Boix
Catedràtic de ciència política i afers públics a Princeton University
S'ha dit
"El creixement del suport a la independència proé d'un canvi d'opinió del nacionalisme tradicional i del federalisme de l'esquerra catalana"
Jordi Muñoz
Politòleg
S'ha dit
"Si el PSC esdevé un obstacle per al país, 'delendus est'"
Toni Soler
Historiador i comunicador
S'ha dit
"Cada dia donem les gràcies a aquesta fàbrica d'independentistes que és el govern espanyol"
Oriol Junqueras
President d'ERC
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí