Dimecres, 8 de gener del 2014 | 20:10
Crònica · Seguretat
Trencant els tòpics de l'antimilitarisme en una Catalunya independent
El 30 de novembre de 2013 es va fer públic un document realitzat per diverses persones vinculades a diferents organitzacions del moviment per la pau. Aquest document planteja diverses propostes per contribuir al diàleg social sobre quin hauria de ser el model de seguretat i de defensa d'un Estat del segle XXI.
 ·
TribunaTV
Campanya 'Signa un vot per la independència' de l'Assemblea
 ·
Crònica · Pla de lleida
De metafísica espanyolista
Ivan Mambrillas
Si la pertinença a l'estat espanyol, borbònic i autonòmic garanteix en si mateixa la unitat civil de tots els catalans, amb independència de la seua devoció ideològica o adscripció nacional, una república catalana seria, per contra, un artefacte intrínsicament disgregant, socialment dissolvent.
Opinió
Continuo amb la mateixa mandra
Josep Poca
Escriptor
En el seu dia ja vaig dir que "em feia mandra" escriure i continua fent-me'n. I si em fa mandra parlar de "sempre el mateix"  és perquè em carreguen les tertúlies. Només ha faltat que, avui, a l'Avui (5 gener), en Francesc Homs, conseller de la Presidència, em fes saber: "Catalunya és el país del món amb més tertúlies. Sap quantes en té?
Opinió · Política
2014, hem d'estar a l'alçada
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament de Catalunya
Tal i com es va comprometre el President de la Generalitat, Artur Mas, vam acomiadar l'any 2013 amb pregunta i data. Els més malastrucs donaven per fet que no hi hauria acord i que no tindríem ni una cosa ni l'altra. Ben al contrari. 
 ·
Notícia · Comunicació
Ona Mediterrània inicia les seves emissions regulars
El nou mitjà de comunicació ha endegat l'emissió regular a les Illes Balears aquesta setmana després de dues setmanes en proves.
 ·
Recull de premsa
Gifreu: "La majoria ha dit voler votar el 2014 però el 2013 ha acabat amb una negativa de PP i PSOE. Aquesta disjuntiva no té tercera via"
"Serà l'any més apassionant de la nostra història democràtica. Com s'ho farà l'Estat [...] per impedir que Catalunya exerceixi el seu dret a vot?"
 ·
Crònica · Política
Certeses i incerteses del 2014
Antoni Reig
Periodista
L'any que ara iniciem, el 2014, té un calendari establert en el procés que ens ha de conduir a la independència, és a dir, sabem, tenim la certesa, que passaran determinades coses. Ara bé, junt amb les certeses, el 2014 apareix carregat d'incerteses ja que moltes de les coses que han de passar --o potser no-- estan condicionades pel comportament i les decisions d'uns i altres. 
 ·
Crònica · Seguretat
Reptes del 2014: construir les forces de defensa de Catalunya
Tanquem un any caracteritzat per la pèrdua de pors i de complexos. Catalunya s'ha aixecat, deixant enrere la submissió, l'auto-odi, i els plantejaments benintencionats però utòpics i contraproduents. Estem tancant tres segles d'esclavitud, reconstruint el nostre estat, i preparant-nos per a tornar a formar part de la comunitat internacional.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí