Dimarts, 14 de gener del 2014 | 19:01
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
El necessitem, el PSC?
Sí. El PSC ha estat una part fonamental del poble de Catalunya. I amb la seva implicació en la reconstrucció nacional del país, el partit va substituïr, en el seu moment, el PSUC donant d'aquesta manera continuitat a la poítica i estratègia de la Catalunya un sol poble.
Opinió
Qüestions d'estratègia
Carme Arenas
Filòloga, historiadora de l'art i presidenta del PEN Català
Acabem d'encetar un any decisiu per a la nostra societat, més enllà dels simbolismes. Mentrestant, el govern d'Espanya continua enrocat en la seva negativa a mirar al seu voltant i acceptar la realitat.
Crònica · Internacional
El difícil paper del senyor marquès
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
Carlos Espinosa de los Monteros, marquès de Valtierra, s'ha passejat recentment per Catalunya explicant les bondats de la Marca Espanya, el negociat que ell dirigeix. Ho té complicat per combatre l'independència des d'aquest flanc perquè la realitat li ha girat l'esquena.
Opinió
Un any decisiu
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat
Catalunya i els seus ciutadans afronten el 2014 com un dels períodes més importants de la història recent del segle XXI. És aquest un temps decisiu i emocionant de la democràcia, que ens permetrà culminar el camí de la nostra llibertat. 
 ·
Notícia
Un nou moviment ciutadà de l'esquerra espanyola, a favor de la consulta catalana
Una nova candidatura popular d'esquerres, anomenada Podemos i formada per membres de la societat civil espanyola, ha presentat aquesta setmana Mover ficha: convertir la indignación en cambio político on s'hi assegura que estan "encantats" amb la celebració dels referèndums escocès i català.
 ·
Notícia
Gallardón: "La consulta serà impugnada al minut següent de ser convocada"
Alberto Ruiz Gallardón ha assegurat aquesta setmana que "si Mas en comptes de conformar-se amb una declaració signa un decret de convocatòria de la consulta, aquest decret al minut següent serà impugnat davant el Tribunal Constitucional".
Documents
Manifest 'Mover ficha'
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "El PSC fa el ridícul. I corre el risc que l'únic interès que tingui la seva situació sigui saber si serà la quarta, cinquena o sisena força política"
"En termes esportius, al PSC el que li passa és que juga a primera divisió i ara ha decidit que vol baixar voluntàriament a segona A o segona B. Curiós."
 ·
Recull de premsa
Miró: "Al principi del procés, Rajoy no en parlava mai. Ara es veu obligat a fer-ho fins i tot al costat del màxim líder mundial"
"D'una banda, [La Moncloa] ha de fer el possible per treure-hi ferro i que se'n parli poc, però, de l'altra han de mirar d'avançar-se a la premsa i, sobretot, imposar un pacte de silenci als interlocutors internacionals".
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
La batalla mediàtica
Aquest cap de setmana, dins la campanya Signa un vot per la Independència de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), s'ha dut a terme una recollida massiva de signatures simultàniament per tot el territori català. La campanya ha comptat amb el desplegament de milers de taules i voluntaris per tot arreu del nostre país, i ha permès la recollida de signatures de totes les persones desitjoses d'exercir el seu dret de petició per sol·licitar la celebració de la consulta i que, en el supòsit que aquesta no sigui permesa, que dita sol·licitud esdevingui un vot favorable a una futura declaració unilateral d'independència. 
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
El Grup Godó: la subtil eina de l'unionisme
Fracassada l'ofensiva en contra el sobiranisme del CNI i dels entorns de Soraya Sáenz de Santamaría, ara sembla que són els entorns del cap de l'Estat --amb la col·laboració del ministre d'afers exteriors-- els que han agafat les regnes de l'ofensiva contra la Catalunya sobirana.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí