Dijous, 16 de gener del 2014 | 19:14
Notícia · Política
Més d'un centenar d'històrics del PSC, a favor dels crítics i de la celebració "inexcusable" d'un referèndum
Pesos pesants del PSC i noms tan destacats del partit com Maria Badia, Montserrat Tura, Pia Bosch, Jordi del Rio, Daniel Font, Joan Majó, Àlex Masllorens i Joaquim Nadal s'han posat de la banda de Joan Ignasi Elena, Núria Ventura i Marina Geli aquesta setmana.
Crònica · Política catalana
Elena, Geli i Ventura: la dignitat del PSC
Miquel Sellarès
Periodista
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i els diputats Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura, que s'han arriscat al màxim aquesta setmana, així com l'actitud valenta de Laia Bonet i de Rocío Martínez-Sampere dimitint de l'executiva del PSC són l'evidència flagrant del fracàs de Pere Navarro.
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Cal exigir als mitjans de comunicació que diguin la veritat
Antoni Reig
Periodista
El prestigiós sociòleg, professor de la UAB, Salvador Cardús, va ser taxatiu i sense embuts: "Cal exigir als mitjans de comunicació que diguin la veritat". L'escenari era l'Ateneu barcelonès, on l'associació Amics de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), presidida pel conegut periodista Antonio Franco, va organitzar dilluns passat, dia 13, un debat amb el títol Els mitjans de comunicació i la independència.
Llibres / revistes
A la gent se li ha acabat la paciència
Crònica · Afers religiosos
Moral catòlica espanyola o moral catòlica catalana
La moral catòlica espanyola i la moral catòlica catalana difereixen sobre el sobiranisme i la qüestió nacional. La moral catòlica espanyola és defensada per la Conferència Episcopal Espanyola i és ratificada pel seu nou secretari general i portaveu.
Recull de premsa
Álvaro: "Considerar que un moviment democràtic i pacífic representa una 'regresión irracional' és no comprendre el que passa"
"Tots els experts internacionals [...] col·loquen el cas català entre els nacionalismes cívics basats en el jus soli, molt diferents i allunyats dels nacionalismes ètnics, excloents i agressius, basats en el jus sanguinis".
Documents
Crida socialista pel referèndum
Opinió · Política
La consulta s'ha de fer
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
La clau perquè Catalunya pugui disposar d'un Estat propi passa pel reconeixement internacional. En aquests moments no existeix aquest reconeixement, no pas per oposició activa al procés sobiranista sinó per indiferència històrica de la comunitat internacional als afers mediterranis en general –no tenim recursos, només cultura–, una constant dels darrers segles. Prova d'això, entre d'altres, són els quaranta anys de dictadura franquista que vam haver de patir.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí