Divendres, 31 de gener del 2014 | 16:33
 ·
Notícia
Primer cas de destrucció de la immersió: el TSJC obliga cinc centres escolars a fer un 25% d'hores en castellà
A la situació inèdita que viu Catalunya, en la qual els estaments judicials decideixen el model d'escola pública que cal seguir, se li afegeix la destrucció, ara sí definitiva, del model d'immersió lingüística aquesta setmana.
Crònica · Economia
A La Caixa li convé quedar-se al marge del procés
Durant els últims anys, Jaume Giró, director executiu de La Caixa, ha ensarronat amplis sectors de la societat catalana, dels mitjans de comunicació i de les institucions: crèdits a uns, publicitat a d'altres... a canvi que aquests mai no es fiquin amb La Caixa ni qüestionin els seus actes. La repartidora ha funcionat. La Caixa, --com també ho són El Corte Ingés o Coca-Cola-- és una entitat invulnerable. El seu poder és immens i la seva capacitat de càstig és temuda per polítics i mitjans.
 ·
TribunaTV · Política
TribunaTV entrevista en exclusiva a Joan Manuel Tresserras
 ·
Notícia
Reptes 2014: TribunaTV endega un nou cicle d'entrevistes
TribunaTV ha encetat aquesta setmana una sèrie d'entrevistes a diferents personalitats destacades del món polític, social, cultural i intel·lectual de Catalunya. La primera de tota la sèrie ha estat l'entrevista a l'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras.
 ·
Notícia
Diada de Santà Eulàlia 2014: conferència de Miquel Sellarès al Fossar de les Moreres
Per commemorar la diada de Santa Eulàlia Miquel Sellarès, president del CEEC, farà una conferència el proper 12 de febrer sobre la seguretat nacional de Catalunya al Fossar de les Moreres.
 ·
Crònica · Seguretat
Existeix un informe militar per ocupar Catalunya?
Diversos mitjans de comunicació digitals estatals i nacionals han difós aquesta setmana un suposat informe --filtrat segons diuen per l'excoronel Amadeo Martínez Inglés-- on s'hi indica que existeix un pla anomenat Operació Estela que preveu l'ocupació de Catalunya per les forces paracaigudistes, especials i de la legió. Aquesta acció es duria a terme, previsiblement, abans del 9 de novembre de 2014.
 ·
Recull de premsa
Culla: "El PP contraposa el "dret a saber" al "dret a decidir". Davant una onada de fred, decreta la supressió dels termòmetres"
"75 anys després, els nacionals han tornat a treure el cap per la Diagonal. Però, aquest cop, el tir els està sortint per la culata".
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "L'esquerda al PSC no para de créixer i a hores d'ara el trencament sembla inevitable"
"Em jugaria les fitxes que, aquest cop sí, d'aquest grup díscol –al territori i al Parlament– en sortirà alguna cosa".
 ·
Crònica · Unió europea
Brussel·les: de la llista unitària a l'estratègia nacional
Joan Rusiñol
Periodista (@joanrusinol)
La Via Catalana va servir per a moltes coses. Una d'elles, visualitzar que la nació catalana no acaba a la Sènia. A les eleccions europees caldrà fer sentir amb força aquesta veu dels Països Catalans, amb la mateixa unitat que l'11 de Setembre de 2013. Els atacs recents del govern del PP a la llengua i a la cultura del país, amb la llei Wert, tancant Canal 9 i prohibint les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià, reclamen de les forces socials i polítiques un esforç suplementari per posar la nació al mapa de la UE.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí