Dimecres, 12 de febrer del 2014 | 17:46
Opinió
Símbols contra censura
Marta Rovira
Sociòloga
La llei de símbols que ha aprovat el parlament de les Illes Balears, l'obsessió de la delegada del govern per les estelades, la confiscació arbitrària d'estelades als partits de bàsquet, de futbol o altres esdeveniments en els darrers anys, en algunes ocasions acompanyada d'agressions físiques...
Crònica · Política
L'imperatiu moral de desobeir la justícia colonial
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Els ensenyaments de Gandhi imposen el deure moral de desobeir les lleis injustes. Aquest imperatiu ètic s'ha d'aplicar a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que imposa el castellà com a llengua del 25% de les assignatures a cinc escoles catalanes.
 ·
Crònica · Pla de lleida
No t'agradis
Ivan Mambrillas
Una reunió televisada d'individus engalanats i que s'agraden mai no és un acte de dissensió política, sinó onanisme organitzat. No t'agradis.
 ·
Notícia
El CCN diu que els empresaris alemanys estan mancats d'informació o que n'han fet servir de tergiversada
El Cercle Català de Negocis (CCN) s'ha posat formalment en contacte avui amb l'Associació d'Empresaris i Directius Alemanys ubicada a Barcelona per oferir-los mantenir una trobada, en la qual els empresaris sobiranistes catalans s'ofereixen a desmitificar els dubtes i temors relacionats amb el procés de consecució d'un estat propi per a Catalunya.
 ·
La fotografia · Política
El President de la Diputació de Lleida porta "Perseguits i salvats" a Tel Aviv
Joan Reñé ha presentat aquesta setmana a la Fira Internacional dels Mercats Turístics de la Mediterrània (IMTM) de Tel Aviv el projecte "Perseguits i salvats", que consisteix en la senyalització de quatre rutes d'evasió al Pirineu lleidatà utilitzades per jueus per fugir del nazisme i dels camps d'extermini durant la Segona Guerra Mundial. 
 ·
Recull de premsa
Graupera: "Si no vols la independència, responsabilitza't d'Espanya"
"Ja no pots fer veure que això d'Espanya no va amb tu, que les decisions que es prenen a les Corts espanyoles, ecs. Que les Illes Balears i el País Valencià, oh."
 ·
Recull de premsa
Boix: "Govern i Parlament han d'establir regles que diguin si, per guanyar, el sí-sí ha de superar el 50 per cent dels vots vàlids"
"Quina majoria necessita el sí-sí per guanyar el referèndum? ¿Més de la meitat del cens electoral? ¿Més del 50 per cent dels votants? ¿Més del 50 per cent dels vots vàlids (els votants menys els vots nuls)?"
 ·
Crònica · Política catalana
Pròxim objectiu: l'estelada
Marc Costa
Advocat i politòleg
Enmig del pla estatal contra el procés sobiranista català, ara li ha tocat el torn al seu principal símbol: l'estelada. Ja vam esmentar que el principal objectiu de la famosa estratègia de Rajoy contra aquest procés és trencar la pau social existent a Catalunya per així tenir arguments de cara a la comunitat internacional per poder-la intervenir políticament, atacant sistemàticament tots i cadascun dels pilars sobre els quals es fonamenta el sobiranisme i negant qualsevol possibilitat de diàleg o negociació. 
 ·
Crònica · Tecnologia i país
Premsa i noves tecnologies
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
"Com guanyen diners, com fan negocis els grans gegants de la web 2.0?" o "De ciutadans a usuaris: 10 anys de web 2.0". Aquestes són algunes de les qüestions que, aquest diumenge, tractava de donar resposta el diari ARA, mitjançant una nodrida secció que encetava el diari dominical. 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí