Divendres, 14 de febrer del 2014 | 17:26
 ·
TribunaTV
TribunaTV a la conferència de Miquel Sellarès sobre la seguretat nacional de Catalunya
Crònica · Informe SIC
Crispació i incitació a la violència. La nova estratègia de la 'quinta columna' unionista
Tota prevenció és poca davant de la crispació i la incitació a la violència de les declaracions d'aquestes darreres setmanes dels diputats Albert Rivera, Matías Alonso i l'inefable Jordi Cañas, com també les de dirigents del PP, que presenten Catalunya en una situació de crispació i violència inexistent.
Opinió
Les confessions de Quim Nadal
Josep Poca
Escriptor
He acabat la lectura de les memòries de Joaquim Nadal, Testimoni de càrrec. I, si us haig de ser sincer, he de confessar que m'ha deixat amb un mal regust de boca, millor dit, amb un rau-rau interior, aboi un daltabaix.
 ·
Crònica · Economia
Als economistes els surten els comptes de la independència
El llibre del Col·legi d'Economistes sobre l'impacte econòmic de la independència ha elevat el to del debat sobre el futur de Catalunya, després que diferents estaments representatius de l'empresariat havien llançat senyals d'alerta o obertament contraris al procés sobiranista.
Opinió
Plebiscitàries o referèndum
Isidre Palmada
Professor
Preveure el futur és una cosa, construir-lo n'és una altra de molt diferent. Hi ha la sensació que fem moltes previsions, però cap és definitiva. Ens movem en la conjetura però no ens decidim de veritat. 
Documents
Manifest de jutges pel dret a decidir
 ·
Notícia
Indignació entre els jutges pel no de l'Estat a la consulta
Una trentena de jutges presenten un manifest on hi defensen que la consulta per la independència hi cap en la Constitució vigent i hi denuncien la interpretació "sacramental" que l'Estat en fa de la Constitució.
 ·
Notícia
La seguretat en la transició nacional
El local del Memorial 1714, al Fossar de les Moreres, ha acollit aquesta setmana la conferència sobre la seguretat nacional de Catalunya avui dia i el paper dels Mossos d'Esquadra en la defensa de l'Estat.
 ·
Recull de premsa
Culla: "Si la cultura política espanyola s'assemblés a la belga a Catalunya hi hauria molt pocs independentistes"
"A Bèlgica no hi ha ministres com Wert, com Montoro o com García- Margallo ni tampoc no circulen per allà èmuls d'Aznar ni de Rajoy".
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "La independència és també la llibertat de vincular-te a qui et convé, i de fer-te amic de qui vols"
"Cal ser molt extremista per considerar idíl·liques les "relacions humanes" actuals i assegurar que la independència o la llibertat desencadenarien inevitablement una "destrossa""
Opinió
Europa hi ha d'intervenir
Miquel Strubell
Sociolingüista
Europa ha d'intervenir. No vull semblar melodramàtic. No és que demani que Europa enviï els tancs per garantir l'exercici del dret democràtic dels catalans de manifestar la seva voluntat sobre el futur de Catalunya (democràtic i universal) o, com en el cas d'Escòcia, de decidir el seu futur. Però queda molt clar que els contraris a la dissolució d'Espanya (segons ells mateixos: "España sin Cataluña no sería España", va reconèixer a Roma un ministre del govern espanyol) estan fent servir la Unió Europea com a arma contra els catalans.
 ·
Crònica · Política
L'imperatiu moral de desobeir la justícia colonial
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Els ensenyaments de Gandhi imposen el deure moral de desobeir les lleis injustes. Aquest imperatiu ètic s'ha d'aplicar a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que imposa el castellà com a llengua del 25% de les assignatures a cinc escoles catalanes.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí