Dijous, 20 de febrer del 2014 | 17:04
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
TV3 i la crisi institucional
Josep Gifreu
Professor de Comunicació de la UPF
Les vagues intermitents de TV3 han fet saltar totes les alarmes. Mai no hauríem imaginat que una suma de despropòsits ens abocaria a situacions com un cap de setmana sense TV3, jornades de 24 hores sense canals en català o els Premis Gaudí sense TV3. És hora que totes les parts implicades en el conflicte prenguin consciència de la gravetat de la situació. Una jornada sense TV3 és una metàfora viva de com seria Catalunya sense televisió nacional.
Opinió · Política
Algú qüestionarà l'Europa del capital?
Lluc Salellas
Periodista i politòleg
La Unió Europea fa temps que va a la deriva. Fa 6 anys de l'esclat de l'enèsima crisi cíclica del capitalisme i la seva única política ha estat treure a aquells que menys tenen per garantir la supervivència d'aquells que més posseeixen.
 ·
Crònica · Seguretat
La ciberseguretat de l'Estat contra Catalunya
Després del desmembrament del CESICAT pel CNI i de posar el Conseller Puig a la dalt de la figuera, Espanya ens ha fet el primer gol a la transició nacional controlant el 100% de les nostres comunicacions.
 ·
La fotografia
Crida a la societat civil a implicar-se en la consulta en la segona reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir
La segona reunió del PNDD aprova el document Criteris i suggeriments per a les iniciatives al voltant del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que recull el compromís de les entitats integrants amb la consulta obviant qualsevol debat sobre el sentit del vot.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Sintonia esperançadora entre el Papa i el cardenal de Barcelona
La relació entre el papa Francesc i el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, mostra una sintonia esperançadora pels àmbits eclesial i cívic.
 ·
Recull de premsa
Canosa: "L'Espanya intemporal vol xarnegos i fer pedagogia de la immigració com a Ceuta i Melilla"
"El resultat de tot això és que a la Catalunya d'avui la immensa majoria de catalans volen votar i més del cinquanta per cent volen la independència".
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "No, això que ells veuen en la política catalana no és un suflé"
"Suflé, diuen? La proposta més agosarada d'aquesta multitud polititzada té més consistència que la més alambinada de les seves elitistes claudicacions".
 ·
Crònica · Informe SIC
Unionistes: fracàs rere fracàs. L'Estat està emprenyat
L'estratègia de Soraya Sáenz de Santamaría i els seus "nans" del CNI, juntament amb les gestions del fidel Jorge Moragas, l'home de Rajoy en les relacions amb Catalunya, no aconsegueix resultats, sols genera més i més crispació entre els dirigents del PP català, avui desprestigiats davant l'opinió pública. Sánchez-Camacho perd els papers davant de cada intervenció pública i els seus problemes personals i de lideratge la fan estar amb un estat de nervis que la condicionen.
 ·
Crònica · Política catalana
Catalunya i l'euro-escepticisme
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
A Suïssa els partidaris de limitar la immigració dels països de la Unió Europea s'han imposat en el referèndum. A França, segons les enquestes, el Front Nacional de Marina Le Pen guanyarà la segona posició a les properes eleccions europees. David Cameron s'ha compromès a un referèndum sobre el grau de pertinença del Regne Unit a l'Unió Europea empès per l'alça dels partits euro-escèptics.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí