Dimarts, 4 de març del 2014 | 18:02
Crònica · Política catalana
Federalistes? Més aviat antisobiranistes
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
El problema d'alguns que es proclamen federalistes és que no ho són. El federalisme no és la meva opció, però és una opció legítima. El debat entorn el Pacte Nacional pel Dret a Decidir inclou un seguit de paranys en el llenguatge emprat. Un d'ells és la suposada contraposició entre sobiranisme i "federalisme". Però, quin "federalisme"? 
Opinió · Política
No tenim dret a decidir perquè (no) som catalans
Guillem Clapés
Assessor polític i de comunicació
En el debat sobre el estado de la nación que va tenir lloc la setmana passada al Congrés del diputats varem poder veure i sentir com el president del Govern espanyol mantenia la seva postura d'immobilisme absolut.
Opinió
En la memòria col·lectiva d'Europa
Marta Rovira
Sociòloga
Hi ha un lloc per als catalans en la memòria col•lectiva d'Europa? El mes que ve la commemoració del Tricentenari de 1714 a Barcelona acull un cicle de conferències que porta per títol Trobades D.O. Europa i que és una proposta de reflexió sobre la identitat europea.
 ·
Notícia
Maragall aposta per la independència i fitxa com a número dos d'ERC a les europees
L'exconseller socialista i líder del partit Nova Esquerra Catalana (NECat) ha acceptat l'oferta d'Oriol Junqueras, líder d'ERC, de ser el número dos d'Esquerra a les eleccions europees del maig.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
Les 'apps'
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
Acabem de viure la setmana tecnològica per excel.lència de l'any, marcada per la celebració del Mobile World Congress (MWC). Un congrés, el del món mòbil, que ha estat un èxit espaterrant, en tots els sentits.
 ·
Llibres / revistes
La república de les dones
 ·
Recull de premsa · Economia
Canadell: "Són CEOE i Foment els representants del teixit empresarial català? Rotundament no"
"Els representants oficials dels empresaris, és a dir les patronals, no només no es pronuncien a favor del procés, tret en algun moment de la Cecot, sinó que ni tan sols sabem que hagin encarregat estudis per preveure com pot afectar l'escenari d'un nou estat".
 ·
Recull de premsa
Bassas: "Catalunya té una carta boníssima, la gent. Mentre els catalans vulguin, el procés continuarà"
"Si ens revoltem contra l'agressió a l'ensenyament en la llengua del país és per la mateixa raó que s'hi revoltaria un país a qui li vinguessin a dir com ha de portar les escoles. En diuen orgull, però és normalitat".
 ·
Crònica · Afers religiosos
Oriol Domingo censurat a 'La Vanguardia' com a informador religiós
Tres posts del blog In saecula saeculorum d'Oriol Domingo, periodista d'afers religiosos de La Vanguardia, han estat censurats des que Màrius Carol és director del diari dels Godó.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí