Divendres, 16 de maig del 2014 | 20:08
Opinió
General Cassinello, Catalunya no es deixarà entabanar de nou
Miquel Sellarès
Periodista
Vostè va ser el veritable artífex del retorn del president Tarradellas. Però les noves generacions catalanes de la transició democràtica i posteriors no són aquells catalans acomplexats i temorosos de després d'una dictadura feixista. Vostè, que encara deu tenir accés a informació contrastada, sap que la Catalunya actual, la del 2014, no té res a veure amb la que vostè hàbilment va domar i reconduir.
Opinió
Identitat i nacionalisme
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Identitat i nacionalisme són dos termes, dues paraules, que normalment es fan servir per desprestigiar la postura dels adversaris de forma que gairebé tothom evita d'usar-los. Jo crec que calen algunes precisions conceptuals.
 ·
Notícia
"La situació de l'escola catalana és un 'déjà vu' a la Catalunya Nord"
El president de l'Associació Amics de la Bressola, Aleix Andreu, ha denunciat l'opressió a la llengua pròpia a l'escola pública de la Catalunya Nord a una entrevista on hi anima tothom a participar en la cercavila del 14 de juny convocada per Som Escola.
 ·
Llibres / revistes
Servir Catalunya
 ·
Recull de premsa
J. V. Boira: "Com a valencià no vull trencar amb Catalunya però tampoc vull ser Catalunya. No tinc altres opcions?"
"No som, ni podem ser catalanss però tampoc som, ni podem ser, nosaltres. Per què, doncs, no construir definicions agosaradament innovadores que ens deslliuren d'aquesta dualitat?".
 ·
Recull de premsa
Soler: "El tema no és res de res excepte el mateix PSC, el seu desconcert i el seu futur"
"El tema no és Europa, sinó la senyora de Terrassa; no és el federalisme, sinó la petició de condemna per Daniel Fernández i Manuel Bustos".
Opinió
El perill de simplificar la complexitat del procés
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
El procés sobiranista està virant, a mesura que s'acosta el 9-N, cap a una simplificació interessada i mútua dels posicionaments ideològics que són plurals i diversos, cosa que només juga a favor d'aquells que hi tenen menys a guanyar i més a perdre. Des de sectors significatius de Catalunya s'afirma per exemple que, a Espanya, un cop més PP i PSOE són la mateixa cosa.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí