Dimarts, 3 de juny del 2014 | 21:07
 ·
Crònica · Política
Per què ara l'abdicació?
Marc Costa
Advocat i politòleg
Que no ens enganyin i no ens desviïn del nostre procés. Aquesta abdicació no és només per motius de salut o pel gran nombre d'escàndols en els quals s'ha vist involucrat, sinó que forma plenament part del pla del President del govern espanyol, Mariano Rajoy, per fer front a la major amenaça a la que s'ha hagut d'afrontar darrerament l'Estat espanyol com és l'eventual emancipació nacional del poble català.
Opinió
Un Estat amb massa cortesans
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
El president de la Generalitat deia fa uns dies que la democràcia espanyola encara és immadura, i molt jove per entomar un repte com el que suposa la voluntat sobirana del poble català. Tenia raó.
Opinió · Política
La nació espanyola i la nació catalana
Mireia Canals i Botines
Diputada al Parlament de Catalunya
En la valoració institucional que el president de Catalunya va fer ahir sobre la decisió del rei Joan Carles d'abdicar la corona, va exposar tres eixos on clarament expressava la veu de la nació.
 ·
Llibres / revistes
Els universitaris dels anys 60
 ·
La fotografia
Macrodiada a Europa el 8 de juny: 'Catalans want to vote. Human towers for democracy'
Òmnium Cultural ha fet una crida a omplir les places de Brussel·les, París, Londres, Berlín, Ginebra i Lisboa i també de 25 viles catalanes el 8 de juny amb l'objectiu de reivindicar la consulta del 9 de novembre.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
#apeudemesa
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
Durant les passades eleccions europees, vàrem poder viure una autèntica revolució que va ésser provocada per les xarxes socials i, específicament, per Twitter.
 ·
Notícia
El premi Nobel de la Pau, Desmond Tutu, rep el XXVI Premi Internacional Catalunya
El premiat ha donat total suport a la independència de Catalunya "si així ho vol la majoria del poble català" i ha insistit en què negar el sentiment d'independència "no el farà desaparèixer sinó que l'intensificarà".
 ·
Crònica · Seguretat
Fernández Díaz: el tou que volia fer-se el dur
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)
La premsa s'ha fet ressò del trasllat a Catalunya d'uns 200 efectius del Cos Nacional de Policia d'Espanya, i la "generosa" oferta del ministre Jorge Fernández Díaz de fer un cop de mà davant dels aldarulls anarquistes.
 ·
Recull de premsa
Partal: "Continuen tenint la partida perduda però si més no tenen un pla: la tercera via es diu Felipe"
"La maniobra [..] serà presentar el relleu monàrquic com un canvi de soca-rel que promet un país millor per a tots. Atenció al discurs de la coronació i al viatge immediat a Catalunya que puc intuir que farà el nou rei".
 ·
Crònica · Política
El ciutadà Felip de Borbó
Miquel Sellarès
Periodista
Avui i per sorpresa l'Estat ha passat a l'ofensiva intentant enfortir la seva nació per mirar de frenar i entabanar el poble de Catalunya amb un as que tenia guardat a la màniga: l'abdicació del rei Joan Carles I, atrotinat, cansat i desprestigiat. Joan Carles I, ara per ara, posava en perill la monarquia i la seva continuitat.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí