Divendres, 20 de juny del 2014 | 18:39
Crònica · Política
La secció catalana del socialisme internacional
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Joan Ignasi Elena ha abandonat el PSC i el 28 de juny el col·lectiu Avancem es reunirà per impulsar la reconstrucció de l'espai socialista a Catalunya. Una setmana més tard Montserrat Tura, Marina Geli, Antoni Castells i d'altres dirigents socialistes explicaran el seu full de ruta per refundar el socialisme català. La Nova Esquerra Catalana, liderada per Ernest Maragall es va presentar amb Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions europees i els electors els han convertit en la primera força política, repetint l'èxit de les candidatures conjuntes d'ERC i d'Unió Socialista de Catalunya en temps de la II República.
 ·
Crònica · Informe SIC
El fracàs de la FAES, el CNI i Margallo
En una recent reunió a Barcelona d'analistes, politòlegs i periodistes propers al sobiranisme es va analitzar l'estratègia de l'Estat vers Catalunya. La primera conclusió que se'n va extreure va ser com era possible tanta incompetència en les anàlisis dels aparells i institucions de l'Estat quant a la situació catalana. Hi havia una primera hipòtesi: l'Estat no es creu el repte català del 9-N i pretén deixar podrir la situació abortant la consulta amb l'ús dels marcs legals.
Opinió
'El País' i l'esquerra espanyola
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
Algun dia s'analitzarà el mal que el diari El País ha fet a l'esquerra espanyola pel que fa a la seva incapacitat per acceptar la diversitat identitària. Pocs mitjans de comunicació han tingut la capacitat de conformar una part de la cultura política d'un país com ho ha fet el rotatiu del Grupo Prisa.
Opinió
19-J: visca la República Catalana
Miquel Sellarès
Periodista
Veient avui la festa de l'únic i real nacionalisme, l'espanyol, i constatant que no s'albira cap canvi, crec que el millor que podem fer els catalans és allò que ja hem fet: ser indiferents davant d'un relleu que, desitjant que sigui bo per als espanyols, ja està superat a Catalunya. Els ciutadans del nostre país han passat la pantalla del marc espanyol.
Opinió · Política
CiU: cap al 9-N
Miquel Sellarès
Periodista
CiU, juntament amb el PNB, ha esvaït tots els dubtes que existien entre la majoria social sobiranista amb la seva abstenció en el procés monàrquic. Una majoria que ja estava segura amb el President Artur Mas però que desconfiava de CiU i --sobretot-- del líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida.
Opinió · Política
El front exterior
Josep-Lluís Carod-Rovira
Polític i escriptor
Llegeixo, amb satisfacció, que el CATN enllesteix diversos informes sobre les perspectives de futur de la Catalunya que ve, en àmbits diversos. Entre aquests hi ha el de l'energia.
 ·
Recull de premsa
Culla: "Iceta és el disc dur que emmagatzema gairebé tots els secrets del PSC de les últimes tres dècades"
"Tot el que Iceta promet en matèria de dret a decidir és afrontar el procés sobiranista amb intel·ligència, determinació i molta mà esquerra. És la taula de salvació a la qual bona el PSC s'està agafant".
 ·
Recull de premsa
Miró: "Ahir l'esquerda entre Catalunya i Espanya es va fer encara més gran"
"La jornada es va convertir en una gran exhibició de nacionalisme espanyol i de fervor monàrquic del més ranci, de manera que es pot afirmar que ahir l'esquerda entre Catalunya i Espanya es va fer encara més gran".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí