Dimecres, 9 de juliol del 2014 | 20:31
 ·
Notícia
Nota de l'Associació Tribuna Catalana
L'Associació Tribuna Catalana, editora de Tribuna.cat, comença les seves merescudes vacances del seu equip i col·laboradors.
Crònica · Societat civil
Només depèn de nosaltres
Marc Costa
Advocat i politòleg
Estem en un moment històric, a les portes d'assolir la nostra emancipació nacional, però paradoxalment encara existeixen molts dubtes entre la societat catalana sobre la nostra capacitat de poder dur a terme la consulta que ha de permetre manifestar democràticament la voluntat política del poble català, així com també sobre la viabilitat d'una eventual Catalunya independent.
Opinió · Illes Balears
Republicans monàrquics
Pere Sampol
Enginyer i polític
Fa uns anys, un batle del PP de la Part Forana em va entimar, tot convençut: "jo som un conservador progressista". En el fons, reconeixia que era populista, de fet, n'era un autèntic mestre, que deia a tothom allò que volia sentir, ja fos de dretes o d'esquerres.
Opinió · Política
Crítica a la vella "nova esquerra"
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
El 25 de maig, amb els resultats electorals europeus a Catalunya a les mans, s'obria l'esperança per la construcció d'un front nacional d'esquerres, capaç de descavalcar la dreta del poder i liderar la transformació social necessària.
 ·
TribunaTV
El bon veïnatge després de la indepencèndia
Opinió · Política
Per triomfar, Catalunya ha de reforçar el seu relat
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
Narcís Comadira deia en un article recent que Catalunya tenia molt clara "la idea", però li mancava encara omplir-la de contingut. Com seria aquest nou Estat que volem construir? Segurament, té part de raó.
Opinió
A la conquista de Catalunya
Miquel Strubell
Sociolingüista
Hi hagut un interessant intercanvi, en un racó de la xarxa, sobre si hem de pensar a conquerir Catalunya. Es prou evident que la conquesta d'un país no és fruit d'una seducció; s'ha fet sempre manu militari i punt.
Opinió · Política
La nostra rereguarda és la nostra determinació
Jordi Solé i Ferrando
Diputat i Vice-Secretari General d’Esquerra Republicana
Al meu poble, que és Caldes de Montbui, la plataforma "Caldes vol votar" fa el seu darrer acte el proper 16 de juliol, amb un esdeveniment conjunt amb les entitats locals adherides al pacte nacional pel dret a decidir.
Opinió
L'esgotament d'un sistema
Lluís Aragonès
Empresari
L'acceleració de la història és una de les constants de certs moments de la història dels pobles. Si ens asseiem a recordar on érem pocs mesos enrere, ens podríem imaginar que un matí d'alegria feinejant a l'hort ens hauria vingut de gust taral·lejar la cançó d'Els Pets Jo vull ser rei.
 ·
Crònica · Internacional
El nou estat del Kurdistan
Antoni Reig
Periodista
La inestabilitat creixent a l'Orient Mitjà no sols està provocant importants canvis de fronteres sinó que dóna pas a la creació de nous estats. Fa pocs dies es proclamava l'Estat Islàmic, a cavall entre Síria i l'Iraq, i ara el president del Kurdistan autònom, dins de l'Estat iraquià, ha anunciat un referèndum d'independència, sense precisar la data.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Desentenent Buñuel
Ivan Mambrillas
Dèiem fa setmanes que els independentistes hauríem de reconèixer-nos en aquells burgesos d'El ángel exterminador incapaços d'abandonar el menjador on han sopat tot i que res no els ho impedeix...
Opinió
Nous temps, noves dictadures
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
D'un temps ençà ha esdevingut una mena de convenció social afirmar que hi ha massa polítics. Sense ànim de polemitzar, jo diria el contrari. Falten polítics i sobren tècnics i eslògans fugissers.
 ·
Recull de premsa
Cardús: "Hi ha una enorme pressió sobre les cancelleries de tot el món per boicotejar les autoritats catalanes"
"El més greu són els atemptats directes a la llibertat d'expressió. Uns atemptats que van començar amb l'escàndol de la represàlia sobre la doctora Clara Ponsatí".
 ·
Recull de premsa
Roca: "No és hora d'exclusions dogmàtiques. Més que mai cal sumar"
"El temps pressiona i el debat es fa més viu. Precisament per això no hi sobra ningú".
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Política
Breu balanç de la unitat socialista
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Per encarar amb perspectiva històrica la refundació del socialisme català és necessari un balanç dels 36 anys d'existència del PSC(PSC-PSOE). Per a l'autor, que va donar suport a la Candidatura d'Unitat Socialista d'abril de 1977 i va sostenir la negativa a integrar-se en el PSOE al congrés d'unificació de 1978, sobresurten un actiu i un passiu principals.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí